New in!

Dessa shockemöhle benlindor :)
Tror ni dom skulle passa mitt beiga shabrak? :D

New nails

Sommar ♥

I stallet idag blev det mys med Romance på fältet, medans Sofia N red Kylie. Romance fick gå och beta lite, och sedan longerade jag henne i skritt, hon var så duktig så. Fast jag vill ju rida, det är tråkigt att ha en halt häst :( 

Jag har nyss målat naglarna och solat, bilder kommer på naglarna! Smakprov:

30 april- dagens planer!

Släktkalas!

Just nu har vi släktkalas eftersom jag fyllde år igår, vi har nyss ätit tacopaj och snart blir det cheesecake. Idag har My och jag cyklat till sharpman där jag köpte benlindor, och sen har vi pysslat i stallet!

Bloggdegsin

Jag vill såå gärna göra en ny degsin, MEN jag har inga ideér.. Gjorde en header, som blev ganska ful, men jag kan ju dela med mig av den till er ändå:
Den känns för larvig helt klart... Men det som var lite roligt var ju att den blinkar :)
Om det är någon av er som vill ha en header, är det bara att säga till! Jag gjorde ju My's för ett tag sedan.

Födelsedagspresenter :D

Orkar inte fota allt, så tar pruduktbilder istället!
Ett fleecetäcke!
En ridväst!
En lädergrimma, fast i svart!
Foundation!
Hackamore från Fia och My <3

Från Hilda fick jag sommarskor och nagelmanikyrsaker! Och från mig själv fick jag ju ett shabrak som jag visade i förra inlägget :)

Fjortisdagen!

Idag fyller jag år :) Födelsedagen började med frukost på sängen och jag fick öppna presenter från mamma, pappa och Hilda. Det var jättefina saker och jag blev supernöjd!! På förmiddagen åkte vi till bakluckeloppis på stan haha, fast jag hittade ingenting.. Men Hilda hon shoppade loss! Sedan blev det stallet, och hela familjen följde med. Romance var dock halt fortfarande, så det blev en liten promenad bara. Hon ska vila i en vecka nu, och nån dag ska Stefan (My's morbror) komma ut och kolla vad det kan vara för något i benet. Efter stallet åkte vi till sharpman och jag köpte en present till mig själv- ett jw shabrak! Det var halva priset så det var bara att slå till ^^
Det shabraket köpte jag! :)

Imorgon smäller det!

Haha, imorgon fyller jag fjortis! :D Kommer fira dagen med mamma, pappa och Hilda (som kommer ikväll)! På morgonen imorgon blir det frukost på sängen och paketöppning. Sedan på dagen hittar vi väll på nått och jag ska till stallet också, och på kvällen äter vi god mat antigen hemma eller på resturang! Tror det kommer bli en jättebra födelsedag. Idag i stallet fick jag faktist min första present, av My och Fia! Ett hackamore var det, och jag blev superdupermegaglad :D

Långhelg!

Skönt att vara ledig i fyra dagar, det kan behövas för min del!
Idag red jag upp till sandbanan, och hade tänkt att rida ett rejält dressyrpass. I skritten var Romance jättefin och stadig i formen, men sen när jag började trava kändes det jättekonstigt, som att hon var halt.. Så jag frågade Iza (som också red på sandbanan) om hon tyckte att Romance såg halt ut, och hon tyckte att det syntes lite. Så jag skrittade ut en kort sväng eftersom hon inte verkade ha ont i skritten iallafall. Jättetråkigt verkligen då allt kännts så bra nu på sistonde och vi får se hur det blir med clearrounden på tisdag :'(
Bästa Mysis och jag i gbg ♥

Har inte orkat...

Ja, jag har inte haft ork till att blogga, men å andra sidan så har jag ändå inte gjort något dom senaste dagarna ;) Romance har fått två vilodagar, och jag har pluggat. Men idag därimot gav jag mig ut på en långritt! Galopperade massor på olika grusvägar, och Romance tyckte det var jättekul. 

Helgen kommer bli fullspäckad, minst sagt. Jag fyller 14 år och Hilda kommer på besök! Och på tisdagen blir det dressyrclearround med Romance, i Väderstad. Sedan är det ju även valborg på måndag! 

Vääärldens sötaste föl, eller hur? :') Lite lik Romance faktist haha! xD

Sjuk..

Hemma från skolan idag... så det blir ingen ridning heller. Gårdagens ridpass blev katastrof, nej men Romance var allmänt tjurig och både pigg och seg på samma gång, och dessutom red jag barbacka så det var riktigt nära att jag ramla av ett par gånger xd. Men det kan ju inte gå bra alla gånger- utan motgång ingen framgång! ;)

Nu ska jag ta mig en dusch!
Elin ♥

Hej hej!

Är i skolan, och har nyss ätit mat... Slutar halv fyra idag och sen blir det antagligen stallet :)

Apkul i stallet!

Idag har Fia och jag vart i stallet från klockan 15.00 till 20.00, alltså 5 timmar haha! Vi började med att rida på sandbanan, där jag galopperade mycket för konditionens skull och även tränade lite övergångar. Fia och Zola körde markarbete typ... Sedan när vi kom hem till stallet fick ponnyerna vila lite och vi putsade ridststövlarna. Därefter byggde vi en transport utan för stallet, haha! Nej men vi gjorde som två väggar som bestod av stolar, kvastar och täcken så att det skulle vara så likt en transport som möjligt. Och som den här lämmen som hästen går upp på till transporten, la vi en vit plast presenning. Så här såg den ut:
(Det blåa är hästtäcken, som skulle föreställa transportens väggar) Hoppas ni förstår någorlunda iallafall... ;) Med den så "lasttränade" vi iallafall! Det var faktist en riktigt bra övning, därför ponnysarna tyckte att det var lite läskigt och det var väll nästan lite samma sak som med transporten.
Bild från igår!

Tjolahopp!

Igår sov jag hos My, mysigt :) Jag gjorde en ny header till henne som blev helt okej, jag tror hon blev nöjd. Tryck på bilden så kommer ni till hennes blogg!
Idag åkte vi till Sharpman (eftersom vi inte åkte dit igår) och jag köpte en ridväst. Den är inte den snyggaste sorten men ärligt talat så bryr jag mig inte, eftersom den var så himla skön och formade sig intill kroppen perfekt. :) Den var även den säkraste dom hade sa hon som hjälpte oss. HÄR ser ni vilken väst jag köpte.

Rida och sharpman

Planerna för idag är att rida ut med Sofia N och sedan kanske åka med henne och My (?) till sharpman. Mamma och jag ska beställa en ridväst till mig, som jag ska få i födelsepresent, därför jag fyller ju år om en vecka exakt! Vi ska beställa en svart eftersom dom bara fanns i grå på sharpman. Blir nog en jättebra dag!
Håller ju förövrigt på med en ny degsin somsagt. Har hållt på i timmar med alla koder och sånt.. Men nu har jag också gjort en testblogg så jag inte behöver förstöra nått på den här bloggen! Ska försöka göra som ett bildspel i headern, så det skiftar mellan olika bilder, tror det kan bli riktigt bra faktist. :)

Ny degsin

Nu håller jag på med en ny degsin, så bloggen kan se lite konstig ut ett tag om ni undrar ^^

Gummsan ♥

Ny redigeringssida!

Igår la Picnik.com ner, den sidan jag brukade redigera mina bilder på. Men nu hittade jag en ny liknande sida som var bättre till och med! Den heter Picmonkey.com, jag provade att redigera en bild lite snabbt bara:
Det fanns massa coola effekter och så, så kolla in www.PicMonkey.com :)

Tråk...

gif creator

Helg! ♥

Så skönt med helg!
Idag får Romance vila, eftersom hon var så duktig igår, men jag kanske åker ut och pysslar om henne ändå.

Dressyr :)

Idag skrittade jag upp själv till sandbanan och tränade dressyr, det gick superbra och Romance gick riktigt fint! Det brukar faktist gå som allra bäst när ingen ser på och jag är alldeles själv på sandbanan. Red på en volt och minskade och ökade volten genom att göra skänkelvikningar, hon flyttade jättelätt så det var faktist inga problem. Som belöning på slutet fick Romance hoppa ett par skutt över ett räcke, det uppskattades från hennes sida! ^^
Ser fram imot dressyrclearrounden i Väderstad !

Min och Romances utrustning

Tänkte skriva ett inlägg om vad för utrustning jag och Romance andvänder oss av! 

När vi köpte Romance, fick vi med ett ruttet träns och en knakande sadel... Tränset var så torrt så när jag böjde på en rem gick den av, haha. Och om man kollade under sadeln var det ett hål där det stack ut en liten metallpinne, så den var bara att slänga! Men nu har vi ju självklart fixat lite ny utrustning:
Sadel: Crown (vet inte exakt vad modellen heter men märket är Crown)
Träns: Jag rider med två olika träns, ett från Göteborg horseshow och ett från Travshopen.
Bett: Jag tycker det är bra att variera bett för att skona hästens mun och tänder, så jag rider med ett tredelat och ett rakt bett. Ska även köpa ett hackamore kanske!
Benskydd: Antingen ett par ljusblåa från hööks, som Jappe hade förut, eller bruna lamicell benskydd!
Hjälm: En vanlig från Sharpman!
Ridstövlar: Underbara Sergio Grasso Cavallo, made in italy :') Älskar dom!
Det var väll det ! :)

Woop woop

Idag blir det hoppträning på elin! Har ju glömt berätta att jag ska hoppa clearround på henne den 17 maj. Jag har även planerat in en dressyrclearround med Romance. Båda dom är i väderstad herrgård!

28 april

Vet ni vad som händer den 28 april? Jag fyller 14! :D Har gjort en liten önskelista på de saker jag helst vill ha. Har försökt att hålla mig till ett lägre pris, men ridvästen kommer ju antagligen kosta över 1000lappen...

·         Ridväst, vet inte vilket märke än!

·         Ponny Hackamore 190 kr? Mantorp travshop

·         Ridbyxor helskodd  Vouge CRW 549 kr eller Calabria CRW 679 kr Hööks

·         Foundation”Fit me foundation Maybelline new york” 139 kr Kicks

 

I skolis !

Är i bibloteket med Sofia och My, vi kollar lite bloggar och så :)
Igår så red jag Romance på fältet, fick låna Zolas hackamore och prova det på Romance. Det gick superbra och jag tror jag ska införskaffa mig ett såsmåningom. Därefter fick jag prova att rida lite på Fias ponny Zola, hon var jätterolig att rida!

Idag ska Romance och dom andra hästarna få nya skor, sen kanske jag ska rida, vi får se! Sofia ska hänga med och rida Kylie också. Nu börjar vi snart hejdå! 


Länkbyte

Tycker att ni borde kika in på Emma Anderssons blogg www.vibymuppen.blogg.se, som jag gör ett länkbyte med! :) Jag känner inte Emma men brukar gå in på hennes blogg då och då och tycker den är bra och intressant!
Så ser hennes header ut!

Natural horsemanship

Idag i stallet borstade jag Romance med ryktstenen så vinterpälsen lossnade, hon tyckte det var så skönt och somnade nästan :') Sen gick vi upp till gräsfältet och tränade natural horsemanship, alltså ledarskapsövningar mm. Jag tränade på att backa Romance när jag stog ca 4 m framför henne, genom att "vifta" på grimskaftet lite och säga "backa!".  Sen skickade jag ut henne på en volt runt mig och longerade henne i skritt, det gick jättebra och hon var fokuserad på mig. Sen tränade vi lite mer saker som halt från trav och volter. Är jättenöjd med dagens "aktivering" :)
Gammal bild från när jag försökte knoppa ponnyn, haha!

Utvärderingar- ridbyxor

Tänkte börja med lite "utvärderingar" om hästprylar och sånt på bloggen, så ni kan bli tipsade om saker och veta vad jag har tyckt om dom!

Vi börjar med mina Horselife ridbyxor, som jag haft ändå sen jul. Materialet är jättebra och jag älskar "tyget" som är längst ner vid foten, istället för kardborreknäppning. Jag tycker även att silver dragkedjorna är jättesnygga! Men dom har gått sönder i sömmarna i skoningen, så det har blivit ett hål... Inte bra! Men annars gar jag som sagt vart nöjd med dom.

Hallonglass

Nu ska jag äta hemmagjord hallonglass, såå himla gott :) 

Idag red My och jag ut på Kylie och Romance, på långritt. Vi utforskade lite nya vägar och hittade även en hästgård med massa hästar och en jättefin ridbana. Hästarna i hagen blev galna när dom såg oss så dom galopperade runt och visade upp sig, men Romance blev jätte sur på dom och sparkade, haha! Innan stallet var mamma, jag och My på Sharpman också, där jag provade ridvästar. Det fanns nästan ingen som passade därför jag var för smal och lång.. Men det fanns en väst som satt som en smäck och var superduperskön som jag trivdes bra i, MEN utseendet på den kunde vart bättre ;) Men jag ska fundera på det, den var ju som sagt jätteskön och dessutom sa hon som jobbade där att det var den säkraste dom hade! 

Ikväll har jag putsat alla mina träns och nosgrimmor, och sadeln, visst är jag duktig? ^^
Putsar för fullt!

Älskar dig ♥

Motion!

Idag har Romance galopperats mycket, det behöver hon minst sagt! Först red jag ut själv till en lång grusväg, där vi galopperade fram och tillbaka ett par gånger. Sedan red jag tillbaka till travbanan där jag mötte My och Åsa, My skulle köra galoppintervaller med Prince, så jag hängde på dom med :) Då försökte jag rida på lite mer i form så Romance jobbade med ryggen, och hon var superduktig. Vi galopperade varanan sträcka och skrittade varanan, och Åsa tog tid. Så dagens ridpass var nog behövligt för lilla Rumpis :)
Hittade en bild på mig och Prince när vi hade hoppträning utan hinder... Haha! :D

Haha :')

Hopp-passet igår!

Är så glad, därför hoppningen igår gick superbra! Romance stannade inte en enda gång, och vi hoppade upp till 80 cm :) Film projektet är klart nu, och det blev jättebra. Fundrade på att lägga upp den filmen på bloggen, men nae, ni får nöja er med en vanlig film från hopppasset:
Så där här är alltså inte filmprojektet:

Onsdag

Idag ska jag hoppa på sandbanan, och My ska filma. Filmen kommer vi andvända till ett filmprojekt som My och jag gör i skolan, med våran bildlärare Susanne. Det kallas typ pilotprojekt, och det är ingen annan i skolan som gör det, utan bara My och jag ^^ Susanne ska även komma upp till stallet idag och kolla hur vi arbetar! Fia och Zola ska också hoppa, men dom ska inte vara med i filmen ;)
Den här banan ska vi hoppa idag! Det är travbommar, oxer, kryss, studs och en vattematta :)

Dagen

Har haft det jättebra idag, första stalfria dagen på läänge, det är ju bra om man kan ha nått annat liv förutom hästarna, haha! Jag har ju somsagt vart hos Frida i skänninge, där vi har bakat, lärt oss mer om Gimp haha, och typ fotat lite. På kvällen kom även Fridas kompis Elin och var med ett tag, och då spelade vi buzz och åt kvällsmat :)
Tryck på bilden för att komma till Fridas blogg!

Halloj!

Just nu så sitter jag hos Frida, och vi har bakat biskvier, dom blev asgoda! Fast de sista vi gjorde blev misslyckade, så jag spydde nästan när jag smakade på dom... Och nu gör vi fiskbensfläta på varandra, för att därefter jogga spåret :)


Underbart :')

Det gick såå bra att rida Elin idag, hon jobbade verkligen på jättefint! Tränade mycket sidvärtsrörelser och ställde och böjde åt olika håll så att hon belv lösgjord. Ända nackdelen var att hon ibland var så himlans stark och drog iväg ibland, och då hade jag inte mycket att säga till om där uppe, haha! Men när det väl gick bra så kändes det underbart, jag fick många såkallade "wowkänslor". 
När jag rider henne känner jag mig som en liten mygga på en elefant (även om det inte alls ser ut som det), därför jag är ju van att rida c-ponny. 

Mamma hade bara mobilen att fota med, och hon tog bara några bilder i början när vi knappt hade värmt upp ^^
Föresten så var hennes dressyrsadel heeeelt underbar :')

Godmorgon

Idag vaknade jag vid åtta.. eftersom jag var jättetäppt och kunde inte andas, jag viiiill inte vara sjuk! Men men , jag ska iallafall rida Elin idag, dock kanske Romance får ta sig en vilodag, det kan hon behöva. 

Haha jag skulle redigera en bild på Gimp, och tyckte jag var jääätteduktig för att jag lyckades redigera bort "hinderstöden" på bilden. Sen när jag kollade på resultatet hade tydligen Zolis ben också försvunnit... haha!

Usch!

Mår inte alls bra just nu, är helt genomtäppt i näsan och känner mig jättevarm... Tog tempen förut och har inger feber, men hade ändå ett snäpp högre än vad jag brukar ha. Känner mig helt "instängd", kan knappt andas och när jag reser mig upp blir jag nästan yr i huvudet.

Nej! Nu blev det lite väl mycket klagande va? ;) Förövrigt så har jag faktist bakat chokladmuffins och ätit pannkakor, så så illa har jag det inte ändå..^^ Imorgon ska mamma och jag åka till Väderstad herrgård och pyssla med Elin, och jag ska även rida dressyr! :) Tror jag putsar hennes träns med därför det var jättestelt..  För er som inte riktigt hängt med så är Elin inte Ninas häst, utan det är en tjej som heter Kristina som har henne uppstallad hos Nina. Jag är som en extra ryttare för Elin kan man säga, jag brukar ju låna henne på onsdagar på hoppträningarna och så sköter vi mockningen och det, så Kristina får en ledig dag då.

Eftermiddagspyssel

När jag kom hem från stallet blev det putsning av mina läderridstövlar, det var behövligt kan jag säga! Jag är välldigt mån om mina stövlar och försöker putsa dom så ofta som möjligt, så att dom kan hålla sig fina ett långt tag till. Jag brukar andvända mig av först lädertvål, för att ta bort lera och smuts. Sedan putsar jag upp dom med svart skokräm, och en skoborste, då brukar dom bli jättefina. Innan och efter bilder:

Jag passade även på att rengöra mina magicbrush borstar, som innan var fulla med fälld vinterpäls, men nu är dom rena dom med!

Lyckat ridpass

Idag skrittade jag, My och Fia upp till sandbanan och red där. Jag gjorde det som jag hade tänkt, konditions träning, alltså 1 minut galopp, ½ minut skritt, 1 minut galopp osv osv, det gick riktigt bra och Romance var lydig och pigg :) Hon blev rätt så flåsig och lite trött men det är ju det som är meningen med konditionsträning. Jag är jätte nöjd med dagens ridpass! 

Red även med en annan nosgrimma idag, den som vi fick med från de förra ägarna. Den är ju typ helt rutten och lädret är jättestelt, men vi putsade upp det med Fias "dundersåpa", haha! Romance blev såå söt i nosrimman iallafall, och funkade bra när vi red också.
Där ser ni nosgrimman :)

Redigera bilder!

Jag brukar redigera mina bilder på picnik.com, men nu är det så att den sidan ska läggas ner den 19 april :/ Jag har installerat gimp på datorn, men förstår inte ett skit, haha. Någon som vet någon annan bra redigerings sida, som inte är så avancerad men där det ändå blir bra bilder? Det här är vad jag brukar göra när jag redigerar mina bilder:
Är som sagt inte så erfaren av redigering... Men jag får väll ta och lära mig lite mer om Gimp :)

God morgon!

Även fast jag inte kunde somna förens sent igårkväll, så är jag som vanligt uppe med tuppen. Det ända som står på shemat idag är stallet, där jag ska rida lilla ponnyn :) Tror att jag ska rida på sandbanan, och köra någon form av konditions träning.. Som 1 minut galopp, ½ minut skritt, 1 minut galopp, ½ minut skritt osv osv ;) Och göra det ett par gånger i varje varv! Köttbullen Romance behöver ju få upp flåset lite...
Föresten så mår jag inte så bra... Är helt genomförkyld och kan knappt prata eftersom jag har jätteont i halsen. Men jag tänker inte stanna hemma bara för det!

Ändrade planer :'(

Ååhh varför ska jag bli sjuk just när det händer roliga saker? Som denna dag fick jag stanna hemma från påskfirandet med My och Vilma då jag har jätteont i halsen och är genomförkyld... Men det är ändå helt okej här hemma, mamma och pappa har några vänner här på påskmiddag, så god mat får jag ju iallfall... :) Och mitt dunderpåskägg här bredvid mig är inte heller helt fel!

Jag begav mig ändå till stallet, trots att jag inte var 100% kry. Det blev en jättemysig barbacka ritt i skogen och på några grusvägar, med bästaste ponnyn. Hon var riktigt pigg och glad, så när vi galopperade var det svårt att hålla sig kvar utan sadel! Och sen är hon ju ganska "tittig" också, så i galoppen var hon tvungen att tvärstanna ett par gånger bara för att kolla på t.ex en snöhög... Haha Romance då! När vi galopperat (eller ska man säga skenat) klart så skrittade jag på långa tyglar och plötsligt hoppar hon iväg åt sidan så jag ramlar av! Kunde inget annat än skratta, hon hittar ju på saker när man minst anar det. Det var en jättemysig ridtur iallafall så jag är nöjd ändå.


Glad påsk!

Glad påsk alla påskkärringar bloggläsare! När jag vaknade imorse fick jag påsk ägg av mamma och pappa, som innehöll godis, en tröja och tre hundralappar, tack så mycket! :) Pengarna ska sparas, inte handlas upp...
Påskafton kommer se ut så här för mig:
Åka till stallet och rida ut på Romance. Klockan 15 hämtar Åsa (My's mamma) upp mig och vi åker till deras kompisar där vi ska fira påsk. Där kommer jag träffa My, Vilma och Didrik, tror vi kommer ha det jättekul :) 
Haha, glad påsk!

Planering inför lovet!

Såhär ungefär ser min planering ut för Lördag-onsdag:

Då var den vinter IGEN

När man kollar ut genom fönstret tror man att det är december, inte april?! Jag vill ju ha vår!
Idag när jag kom till stallet hade Fia och hennes mamma Karin redan mockat och gjort hö till alla hästarna, och desutom tagit ut alla på en promenad. Dom trodde att vi inte skulle komma idag, så det var supersnällt! Men dom hade inte borstat Rumpis, så det gjorde jag! :) Borstade i lite mer än en timma, det var så mysigt. När jag var klar var hon jättefin och glänste också, haha :') 

Just nu är jag ensam hemma, och kommer vara det ett tag till, då mamma och pappa skulle till några kompisar. Ganska tråkigt att vara själv, men godispåsen håller mig åtminstonde lite sällskap..
Tycker den här bilden är så fin! Dock kunde ponnysarna vara lite gladare haha...

Långfredagen

Denna långfredag lever upp till sitt namn... SNÖ, regn och blåst, det ska ju vara vår i April! Nu sitter jag iallafall hos mormor och har ätit världens godaste mat. Sen blir det stallet, där jag ska gå en promenad med rumpis.

Kväll, ska snart sova...

Sitter framför tv:n med en bit kladdkaka med grädde, gött. Ridningen idag gick bra, först red jag ut med My, sedan red jag med Fia på fältet. Romance var pigg när vi red ut, sen blev hon riktigt tjurig när det visade sig att vi skulle rida på fältet med, haha tanten då...
Natti <3
Elin :)

Påsklov!

Gud vad jag har längtat till denna vecka! Ska bli skönt att kunna sova ut på mornarna och slippa skolan.  Jag har inga större planer inför påsklovet, men självklart kommer det bli måånga timmar i stallet, där jag trivs som bäst ^^ Jag tror även att jag kommer åka ut till Elin någon gång och pyssla med henne och rida lite själv.
Nu blir det stallet, ska rida ut :)

Hoppträning

Idag åkte My och jag till Ninas stall och gjorde iordning de hästar vi skulle låna. Jag skulle ju självklart ha Elin :') Hon är såå mysig, jag gillar henne bara mer och mer! När vi gått ner till ridhuset och börjat rida fram var Elin dock ganska stel och så, men när vi hoppade kändes det jättebra. Vi hoppade en ganska lång bana och tränade på kluriga omhoppnings svängar. Då Elin inte är riden så mycket på sistonde, så fick hon hoppa låga hinder.
Visst är hon fin?! ♥ Det kanske kommer en film imorgon!

De tre bästa bloggarna!

Jag läser väldigt många hästbloggar, men om jag skulle välja ut de tre "bästa" så skulle det bli dessa:
Linn Olsson, som jag har träffat och pratat med, haha :) Hon var verkligen jättetrevlig och jag älskar hennes blogg! http://linnolsson.se/
Jag gillar även Linn Strelins blogg http://ztreliin.blogg.se/, och Tyra Sjösteds hästblogg http://darios.se/ :)

Dressyr

Idag fick Romance ett dressyrpass på fältet, det gick rätt så bra men hon var lite "stoig" och ville gärna slippa arbeta. Men hon gick fint stundtals iallafall, så det var inget helt misslyckat ridpass... :)
Nu har vi nyss ätit mat från Linas matkasse, det var såå gott! Nu blir det lite läxor, hörs!

Är i skolan nu, och bloggar från mobilen.....

Är i skolan nu, och bloggar från mobilen... Rubriken blir alltid askonstig när jag gör det, men det kan ni leva med va? Vi fick nyss reda på matteprovet, och jag fick C+, nästan B, så är jättenöjd! Ikväll ska jag rida dressyr på sandbanan :) Nu blev jag sugen på ananaspaj... HEJDÅ!

Rumpis <3

Ska snart åka till stallet och se hur det är med ponnyn, förhoppningsvis har hon redan glömt "olyckan" igår, hon är ju senil så :) Haha nej, skämt åsido, men vi ska känna igenom henne lite nogrannare så hon inte slog sig. Det blir även en liten promenad för henne :)
Imorgon skulle vi egentligen åkt på återbesök på sharpman, och kollat så sadeln sitter bra fortfarande. Men vi känner oss inte 100% redo att lasta Romance än, så har vi avbokat besöket :/ Om någon vecka eller så ska vi lasta Romance i lugn miljö och ge henne tid, och se om hon har blivit skrämd eller så. Om hon har blivit det är det bara att få upp förtoendet igen och träna innan vi kan åka iväg igen... :)

:'''''(

Idag när vi kom hem från träningen och skulle lasta ut, blev det ett litet missförsånd mellan mamma och mig och det hände en olycka med Romance och mamma.. Mamma hade öppnat lämmen och bommen där bak, men jag hade inte hunnit ta loss Romance, så Romance fick panik. Så hon slängde sig ut bakåt, över mamma, och romance landade sedan på ryggen på marken .. När jag kom ut från transporten såg jag hur Romance låg och "sprattlade" på marken, sedan reste hon sig upp och travade lite chockat bort. Jag tog mig samman och gick lugnt fram och tog tag i henne och gick lite med henne- hon var inte ett dugg skadad. Dock hade både lädergrimman och fleecetäcket gått sönder. När vi sedan tagit in henne i stallet kom "chocken", jag började gråta och fick knappt någon luft, det var så hemskt allt ihop! Mamma fick världens bula i pannan, och har kanske hjärnskakning.. Jag kände nogrant igenom Romance efteråt, och hon hade inte en skråma på hela kroppen, det kunde ha gått såå mycket värre.
Älskar dig ♥

Jättenöjd!

Hoppträningen idag gick superbra, dock hände det en allvarlig sak när vi skulle lasta ur Romance hemma, som förstörde glädjen efter hoppträningen :'( Jag väljer att berätta om olyckan i ett annat inlägg, så skriver jag om själva hoppträningen här...
Idag fick vi hoppa tre-kombination, två-kombination, vattenmatta fylld med vatten, och några enskilda hinder med svåra svängar. Romance var riktigt duktig, och stannade knappt nånting alls! :) Hon fick hoppa låga hinder, runt 50 cm, vi kör på den nivån pga hennes ålder. Men jag är helt okej med det, ibland tycker jag faktist att vissa bara tänker på att hoppa högt, men hoppning är ju mycket mer än det!
Vi avslutade träningen med att hoppa en vattenmatta fylld med vatten, som Romance stannade på en gång, sen hoppade hon den galant, duktiga ponnyn!
Så här såg banan ut idag:
Och en film:

Tre ganska allvarliga olyckor på samma dag...

Omtumlande.. Berättar kanske ikväll :/

Känner mig hurtig!

Igår var jag på spinning en timma, och idag sprang jag spåret, visst är jag duktig haha?
Och nu blir det hoppträning, tar med mig min egna lilla tant, det var längesen hon hopptränade!

Vi flyttar imorgon!

Till detta ställe som endast kostar 45 milijoner: http://www2.skeppsholmen.se/?guid=3TFIMT5F04FT5MPQ&typ=CMLantbruk&from=hemnetredirect&view=Gallery
RSS 2.0