Onsdag-söndag schema

Hoppas ni ser vad det står, haha! Och om någon undrar vad jag menar med hoppning på storhäst, så var det att jag ska få låna någon av Ninas hästar att hoppa på :)

Dagen

Idag har jag vart i skolan och sen stallet!
My och jag red ut med pollarna, det gick bra. Eftersom det var så himla kallt ute tog vi på oss termobyxor, flera tröjor och halsdukar, och de tjockaste yllestrumporna, men det blev fakstist FÖR varmt och svettigt när vi väl börjat rida... xD Men hellre vara för varm än att frysa, eller hur? ;) På travbanan hade dom harvat så att underlaget blev mjukare, så där kunde vi galopperna rätt så mycket!

Top 5- hästraser

(Tog bilder från google)
1- New forest ♥
2- Fjording
3- Arabiskt fullblod
4- Frieser
5- Connemara
6- Fallabella (bara för att dom är såå söta)
Haha, vet inte riktigt om ordningen stämmde, men aja... ;)

Söndag

Träningen för Lovisa idag gick jättebra! Vi började med att longera Romance, och jag fick lära mig mer om hur jag ska andvända kroppsspråket och hur min position ska vara i longeringen. Sedan gjorde vi några mer övningar från marken, som också funkade jättebra :) Både Romance och jag tyckte det var roligt och jag kännde att hon lyssnade riktigt bra på mig idag, så jag är nöjd!
Och nu ikväll var jag och mamma på core på 4you, med väderstad hästsportklubb! Det var jättekul men man kan ju gissa vem som kommer ha träningsvärk några dagar framöver?

Väderstad lyftet

Jag är ju med i någonting som heter väderstadlyftet, och tänkte berätta lite för er om vad det handlar om!
Det är ett projekt som ridklubben startat för oss ungdomar som rider där, för att skapa genenskap i klubben och även för att hjälpa oss att hjälpa oss utvecklas i ridningen och lära oss mer hästkunskap mm. :)
Klubben har ansökt om pengar från Svenska ridsportsförbundet, så att vi kan få ut ännu mer av projektet och att det inte behöver kosta så mycket för oss :D
Är jätteglad att jag får vara med i detta projekt, väderstad hästsportklubb är BÄST !
Lina Wahlborg i ridklubben har startat en blogg om väderstadlyftet, den kan ni se här:
http://vaderstadlyftet.blogg.se/
Än så länge har det bara kommit upp presentation om mig... hehe ^^

Utan er skulle bloggen vara- ingenting !

Tack för de fina komentarerna jag fått om den nya bloggen, det värmer ska ni veta :D Och tack för den gulliga komentaren om Romance och mig också ! ♥

Dressyrträning 28/1

Idag kom mamma och jag till stallet vid 8.00, jobbigt att gå upp tidigt men vad gör man inte för ponnyn? Först tog jag iallafall en promenad med Romance (så hon inte var stel efter natten inne), och sen blev hon borstad och i ordninggjord till dressyrträningen för Nina. Det gick jättebra att lasta, så det var bara att åka iväg :) Mamma var lite nervös eftersom det var första gången hon skulle köra transporten, men det gick jättebra!
Dressyrträningen gick också JÄTTEBRA, är så nöjd!! Romance höll en fin form helatiden och hon kändes mjuk och följsam, så jag behövde bara tänka på sitsen och att hålla ett jämt stöd i tyglarna, kändes underbart ^^
Dock blev det inte några superbra bilder, men har några okej att bjuda på!
Både storhästgruppen och ponnygruppen tillsammans!
Den sista bilden är tagen av Lina Wahlborg på förra träningen, hoppas det var okej att jag lånade den ! :)

Helgen

Min helg kommer se ut så här:
Lördag: På morgonen åker jag och Romance till väderstad herrgård och har dressyrträning för Nina. Jag ska träna med Lydia, Hedda och Joulie. My skulle ju också varit med, men Prince är inte riktigt kry just nu så han ska vila istället :(
Söndag: På morgonen ska jag ha träning för Lovisa, där vi ska träna hantering från marken samt longering :) På kvällen blir det core på 4you med väderstad ridklubb!

Dressyroutfit

Gjorde en liten dressyroutfit när jag inte hade något att göra. Tyckte den blev hyffsat fin men ändå rätt så stilren. :)
Schabrak- Eskadron
Lindor- HV polo
Tröja- HV polo
Byxor- Pikeur
Pannband- Hööks

IT'S FRIDAY <3

Hej, bestämde att jag hoppar över stallet idag, och att mamma åker istället. Kan vara rätt så skönt ibland, och så är det bra för Rumpis att få vila!
Nu kollar jag på Topmodell, mitt favorit program efter ponnyakuten, haha ;)
Har fixat ett par tidinställda inlägg , så håll utkik :D

En kommentar

KommentarTid
klara om livetsomstalltjej.blogg.se:
vad kul :D fin header vart gör du din header? :)<3
IP: 81.228.184.13
26 Januari, 17:12
Tack, denna header gjorde jag på picnik och paint ^^ Kan verkligen rekomendera picnik, dock ska sidan stängas ner om några månader... Men tills dess får alla gratis premium så passa på!

Presentation- Romance

Kan börja med att säga att denna ponnyn har ett hjärta av guld och har lärt mig massor på bara ett år. ♥
Romance är född 1987, en riktig gamling är hon alltså, haha! Hon är rasen New forest och är färgen brun. Hon är ca 138 cm i mkh, så är en c-ponny. Att rida är hon jättefin och rätt så känslig för hjälperna, ibland kan hon vara lite seg och ibland superpigg, så det är olika från dag till dag^^. Hon är en riktig surtant (haha förlåt Rumpis<3) mot de andra hästarna, men mot mig och andra människor är hon snäll som ett lamm.
Än så längre har vi vart ute på ett par hopp clearrounder och en klubbdressyr. Och nu under våren 2012 ska vi försöka att starta LB:1 i lokal dressyrtävling :)
Jag har kontakt med både Romance's förra ägare och förrförra ägare så jag vet lite om vad hon gjort i livet. Hon har gått på ridskola där hon trivdes bra och var en favorit för barnen. Och endast hoppat clearround 50-60 cm med förförra ägaren. Hos förra ägaren har hon blivit sparsamt riden de senaste åren (om jag fattade det rätt), men haft det jättebra. Vad jag har hört har hon inte blivit tävlad något, kanske bara någon gång. Så nu, när hon snart är 25 år, börjar livet som tävlingsponny xD Haha nej, skämt åsido, hon ska inte bli någon tävlings häst nu, vi kommer endast köra på låga klasser och bara ha kul. Så en samanfattning av hennes liv är kanske att hon är väl "sparad" så hon är inte ett dugg utsliten och har mååånga år kvar ♥
Ja, vad ska man säga mer... Hon har ett par smeknamn, som Rumpis, Rompan (mamma säger alltid Rompan), Sötnos, Älskling, Rumpan, köttbullen osv. My brukar även kalla henne Röven ibland, dock vet jag inte varför... :'( Hahahaha!
Romance har iallafall en STOR plats i mitt hjärta, och kommer stanna där för alltid ♥♥♥

Presentation- Hanna

Tänkte inleda den nya bloggen med en presentation av mig själv, och sedan i ett annat inlägg en presentation av min ponny Romance.

Jag heter Hanna Häger, och ska fylla 14 år den 28 april. Jag bor i Mjölby med min mamma och pappa, och har två halvsyskon som heter Emil och Hilda. Jag gillar att vara i stallet, rida och att vara med mina underbara vänner. Jag har alltid nära till skratt och är för det mesta rätt så pratsam!
Jag började rida på Mjölby ridskola när jag var 7 år, och red där tills ridskolan bytte ägare 2010. Samtidigt som jag gick på ridskolan hade jag en halvfoder ponny som hette Jampagne. Han var då 4 år och var en helt underbar ponny som fortfarade har en STOR plats i mitt hjärta <3. Han har lärt mig sjukt mycket i just hanteringen, och jag tog många lektioner i "horsemanship" med honom. Just nu står han i Värmland och har det antagligen jättebra!
När jag slutade på ridskolan fick jag min första egna ponny Romance som jag nu har haft i snart ett år :') Tillsammans gillar vi mest dressyr men tycker även hoppning är superkul! Just nu har vi börjat träna för Nina Fox Stark, och jag tycker hon är jättebra. Vi tränar även horsemanchip och centrerad ridning för Lovisa Eriksson, som också är jätteduktig.
Det var lite om mig, hejsvejs!

livetsomstalltjej.blogg.se

Hej, nu blir det en nystart för mig på blogg.se istället för devote :D Hoppas ni kommer gilla denna blogg lika mycket som den förra, om inte mer! Jag kommer även försöka få ännu bättre uppdatering, och roligare inlägg, vi får se om jag lyckas!

Det har varit rätt så svårt att fixa degsinen på blogg.se, helt annorlunda mot devote... Men till slut blev jag ändå nöjd med den :)
Så... nu kör vi igång på LIVETSOMSTALLTJEJ.BLOGG.SE ! :D<3

Följ min blogg på bloglovin!

Tryck HÄR, om du vill följa mig på Bloglovin!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0