Bilder

Några bilder från Mallis. Orkade inte hålla på attladda upp alla så det blir några :)
Tyckte såå synd om hästarna, att få springa runt på asfalt i 30 graders värme mitt i stor stan... Vissa av dom såg ju helt halta ut?! 
DOCK hade dom ju lite speciella benskydd.... Haha jag dog ! Veredus... 
Typ mitt i veckan, nu är jag brunare haha :) 
     Mami <3

Nu har pepparkakan landat!

Haha nejvars :) Vi kom hem ca klockan 00 igår kväll, och då var jag redigt trött. Men idag har det vart fullt igång, dagen började med stallet såklart, där jag träffade min efterlängtade ponny <3 Blev ett kort pass på ridbanan, barbacka, jag red igenom henne lite i sidorna så hon blev lösgjord, men mest bara tog det lugnt. På eftermiddagen kom My till mig och vi gick lite på broarnas dag, jättemysigt verkligen och kul att träffa henne igen! Sen var vi hemma hos mig och åt grillat och snackade tills hon skulle hem vid 10. Nu ska jag snart sova, imorgon blir det en lång dag i Rappestads ridklubb, Sofia ska tävla för första gången! :)

Mallorca ! <3

Hej, nu sitter jag pa hotellet och har det allmant bra :) Tangentbordet ar lite annorlunda som ni kanske marker, haha. Vi har vart har po Mallis i tva dagar nu, och jag ar redan ganska brun, haha ;) Hoppas det ar bra dar hemma i Sverige, Sofia Nystrom skulle komma och rida Romance ett par ganger och Sofia A skulle fixa med mocknigen och fodret, tack mina underbara Fior :D Bilder kommer kanske nagon annan dag. Kram.

Kul!

Tror att den här kvällen/natten kommer bli awsome, därför Fia och jag ska tälta i stallet!!

Om dagens ridpass

Är jättenöjd med tanke på att det var det första riktiga dressyrpasset på en och en halv månad. Jag red på LYRKs dressyrbana då Romance blir lite ofokuserad på våran ridbana vid stallet. Hon var iallafall jätteduktig och tyckte det var kul att få jobba lite. Det jag tänkte mest på var att rida med en mjuk och stadig hand och driva framåt med vaderna istället för endast sporrarna :) 

Nu har jag äntligen lärt mig hur man lägger till musik till filmerna, haha ;) Visst blir stämningen en helt annan i filmen när det är musik till? ^^

Dressyr

Utvärdering+ film från dagens ridpass kommer senare! :) Två bilder...:

Taggelitaggtagg !

Snart bär det av till GÖTEBORG WOOP WOOOP! Just nu sitter Mysan och jag hemma hos mig och väntar på Frida. Så här känner jag mig just nu, haha:



Sommaren 2012

Känner på mig att det här kommer bli en bra sommar, här är sommarens planer:
  • Åka till Liseberg med underbara vänner med gårn!
  • Åka till Mallorca (nästa vecka!!!) :D
  • Tälta i stallet med bästaste Fia ♥
  • Vara i segelbåten några veckor
  • Rida och spendera MASSOR tid i stallet
  • Åka till norge med My och bo hos Hilda (?) :)
  • Kanske följa med mysis My till gothia cup (hennes syster spelar) och även gå på Liseberg!♥
  • Rida ännu mer!
Det ända som jag "saknar" är ridläger, är så sjukt sugen på det nu! Minns malexander och fenix, underbara läger båda två :')
Timona och jag på Fenix!

Tassarna fixade

Idag kom hovslagaren och fixade Romance såkallade "tassar" ;). Vi har bestämt att hon ska få gå barfota över sommaren, så idag tog hovslagaren bara av hennes gamla skor och verkade henne. Hon har ju gått barfota en stor del av hennes liv så vi vet att hon funkar bra och trivs med det. Dessutom är det ju så himla mjukt underlag på ridvägarna i lycketorp (sand typ) så då klarar hon sig bra utan skor :) 

Nu har jag lagt fram allt till imorgon, är såå taggad på liseberg alltså!! :D Och jag SKA åka atmos fear, vare sig jag vill eller inte haha!



Sista dagen

Sista riktiga lektionen avklarad, nu på eftermiddagen skulle vi bara göra något kul med klassen. SÅ skönt det ska bli med sommarlov! Imorgon blir det skolavslutning i aulan, därefter åker vi direkt till LISEBERG ♥ Mitt mål är att åka EXAKT ALLA karuseler, förutom barnkaruselerna då.

Utan sadel och träns

Idag fick jag cykelsällskap av Jennifer till stallet, eftersom att hon bor i lycketorp! :)

Dagens ridpass skippade vi sadeln och tränset och tog oss en tur i skogen i endast grimma och ett shabrak. Funkade bra det med, haha ;) Utforskade lite nya stigar och hittade en stock på ungefär 50-60 cm som vi skuttade över ett par gånger. Jättekul! Jag tränade även lydnads övningar, som 5 galoppsprång- halt - 5 galoppsprång - halt. Romance var såå duktig, hon nästan tvärnitade så fort jag bara satt emot lite och sa "ptrroo" :) Annars blev det en väldigt lugn ridtur med mestadels skritt.

Har inga bilder från dagens ridpass eftersom jag var helt själv i stallet!

Visste ni att...?

Jag fullkomligt älskar hästar med isblåa ögon, tycker det är sjukt vackert! Vissa tycker att det ser läskigt eller till och med äckligt ut men jag är blir kär så fort jag ser en häst med sådanna ögon. Skulle va jättecoolt om min nästa häst hade isblåa ögon, eller så kan jag ju sätta linser på Romance kanske? Haha ;)

Uteritt

Gick jättebra att rida idag, Romance var pigg som vanligt. Nu när vi har så underbara ridvägar så känns som som att rida ut är det roligaste man kan göra, det tycker iallafall Romance och jag ^^. Hoppningen saknar jag dock lite, men vi får väll hitta några stockar i skogen så kan man kombinera hoppningen med att rida ut haha! 

Gårdagens ridning

Igår åkte jag hem med bussen till My, där jag red Prince och hon red Calle! :) Det gick superbra, därför Prince var PIGG! Vi red ut en sväng och tog det ganska lungt, och avslutade med en rooolig galopp i skogen. När vi ridit klart sjutsade Åsa mig och My till Lycketorp där jag red Romance på sandbanan. Eftersom det var första gången jag red där så var Romance ganska spänd, det är ju ett hönshus precis bredvid ridbanan så.
Gammal bild på Prince! :)

Tävling!

Kommentar om avslutningsklänningen :)

Frida om Sovmorgon igen!:
Visa bild när du har den på dig? :)

Svar: Självklart!

La till ett brunt läderskärp och ska ha en jeansjacka över. Skor blir ett par vita ballerinaskor! :)

Regn

Bara jag som tycker att det är sjukt mysigt att vara i stallet när det regnar? Dock inte lika kul att rida i regn.. ;)

Frukost på verandan

Haha förlåt, men var tvungen att täcka över Hildas och mitt ansikte ;)

Mysig uteritt

Idag red jag ut med Sara, en jättetrevlig tjej som har sin d-ponny i stallet. :D Det gick jättebra och Romance tyckte det var kul med lite sällskap.

Annars idag har jag bakat rabarber paj, som blev helt misslyckad, haha! Råkade ta bakpulver istället för potatismjöl, så hela pajen svällde upp... Men det gick att äta iallafall.. ;)

Fy fan..

Värsta dagen i stallet, fast ändå inte.. Haha Fia och Zola skulle rida ut en KORT sväng och jag skulle GÅ med, men sen när vi kommit en bit och ska hem, så har vi ingen aning om åt vilket håll stallet är :o Vi var typ helt panikslagna samtidigt som vi garvade hela tiden... Och typ skrek på varandra så hela Lycketorp hörde om vilket håll som var rätt. Dock hade Fia rätt, men huvudsaken var ju att vi kom hem till sist haha :D Vi var ute i ca 2 timmar, en KORT tur var det ja !

Home!

Fick sluta tidigare från skolan idag eftersom min kusin tar studenten, så nu är det helg för mig! Tror att det blir stallet lite senare ikväll, men idag ska Romance vila så det blir bara lite mys och pyssel med henne. I helgen därimot tror jag att jag kanske ska rida ut med Elin och hennes häst Nisälla! :)
Föresten, om det är någon fråga ni undrar om mig eller Romance är det bara att komentera!

Tips!

Vill rekomendera den här "slickstenen" som jag har köpt till Romance. Hon ÄLSKAR den och gnäggar så fort hon ser den lilla gröna burken komma fram :') Jag ska andvända den framförallt i lastningen, men även ibland när hon kommer in från hagen eller som belöning efter ett ridpass.
Så här står beskrivningen av den på www.hippson.se :

Mini Horslyx är den ultimata njutning för alla hästar och ponnyer och erbjuder en näringsriktig och välgörande formel, utan konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel, vilket gör dem till ett hälsosamt alternativ.

Mini Horslyx fungerar som en enkel handhållen belöning, en distraktion under stressiga tider såsom klippning/hovslagare. Eller ta ut ur dess förpackning och placera i en hink eller krubba, idealiska för att ha med dig till tävlingar, som hjälp att fånga in en lös häst/ponny eller en hjälpande hand när du ska övertyga din häst/ponny att gå upp i transporten.


Ca en vecka kvar till sommarlovet!

Okej, bara en vecka kvar, men ändå känns det sjukt långt kvar... Men nu kör vi gärnet sista veckan, och SEN kan jag sova en hel vecka och därefter bär det av till Mallorca! 

Idag skrittade jag ut en sväng tillsammans med Jossan som red en av sina storhästar Prada, jättetrevligt :)
Fina älsklingen, vill börja hoppa och rida dressyr nu !!

Nationaldagsfirande på ridskolan

Idag annornade Väderstad hästsportklubb tillsammans med ridskolan en dag med olika aktiviteter på ridskolan. :) Som tillexempel loppis, hoppborg, käpphästhoppning, ta ridborgarmärket, tipspromenad, ponnyridning mm. Det vart en superlyckad dag och det kom massa folk. Mamma tog ridborgarmärket på en ridskolehäst, duktigt haha! Jag sålde lite saker på loppisen, och tjänade ihop 300 kr (Y) Köpte även en sån här slicksten till Romance:

Lycka♥

Det var så himla mysigt att rida ut i dag, en av de bästa uteritter jag vart med om faktist! Romance var SÅHÄR glad och pigg, jag behövde inte driva framåt nått alls på hela ridturen, hon gick av sig själv och skötte sig exemplariskt. Idag blev det även premiär för att galoppera, efter vilan på 4-5 veckor. Jag bara smackade lite så bokstavligen flög hon fram i världens härligaste galopp, det kändes nästan som att rida storhäst haha!
Det MÄRKS att hon trivs i lycketorp, går inte att säga något annat ♥

Hackamore

Längtar tills jag får inviga mitt hackamore! :) Ska bara köpa ett träns att ha det till då det inte passar till mina andra cob-träns, måste ha storlek ponny istället. Kanske ett sånt här från hööks?
Dock har jag inte råd med det just nu, så det får vänta!

Ändrade planer

Det blev inte att rida Prince idag, därför jag var tvungen att rida Romance istället, med det är ju såklart kul det med. Så mamma och jag åker till stallet nu. :)

Planerna för idag

Idag ska jag kanske följa med My till stallet och rida Prince! :) Nu sitter vi i skolan och har nyss haft spanska där vi kollade på film och åt godis.

Äntligen

Jag har fixat en ny design, så nu går det att komentera inläggen, som det inte gick att göra förut! :) Om ni inte ser degsinen så är det bara att trycka på f5.
Idag har mamma, jag och Romance utforskat ridvägarna i lycketorpskogen, och det slutade med att vi nästan var vilse och inte visste vilket håll som var hemmåt... haha men det var supermysigt iallafall. Annars idag har jag tagit det lugnt, och även vart med My lite på förmiddagen därför hon sov ju hos mig!
Lite bilder från idag:
Vi hälsade lite på Elins fina fjording Nisälla i hagen :)

Lördagskväll

Kom nyss hem från stan och bion, har haft en jättebra kväll! :) Hahaha bions höjdpunkt var när jag typ ramla ner från biostolen och vi garvade som bara den, haha :D 

Cr på LYRK !

Hej, idag följde Mysis med till stallet, där jag skrittade ut en sväng och hon gick med. Rumpis var superpigg :) När jag ridit så gick vi till LYRK och kollade på clearrounden, sen åkte vi hem till mig och där är vi även nu. Snart ska vi gå till stan och möta Didde och Crille, vi ska gå på bio med dom, kul!

Snygg man kan va :*

Haha puss My :'D ♥
RSS 2.0