Elin

Idag fick jag faktist inte rida Dion, då han hade blivit skadad, inget allvarligt men han skulle inte ridas pga det iallafall. Så istället fick jag hoppa på Elin, ett svart gulligt sto som var supersnäll! Hon var alldeles lagom pigg och gjorde allt man bedde henne om, och desutom hoppade hon bra :) Så jag är nöjd, och rider henne gärna någon mer gång!
En film kommer imorgon! :)

Inställd bild!

Det blev visst inställd bildlektion idag, så Mysan och jag gick hem till mig :D Så nu sitter vi här och chillar och jag har fixat en ny header till bloggen, vad tycker ni? Själv är jag rätt så nöjd, ska bara göra lite mer på degsinen. Vi ska äta mat här hemma, sedan är det bara en 40-minuters lektion kvar! Och ikväll blir det som sagt hoppträning :)
Haha usch ♥

Uteritt!

Idag red jag ut med Sofia N och My, vi hittade några nya ridvägar! Dock blev det mest skritt då Kylie var lite orolig... Men Romance var snäll som vanligt :) Imorgon blir det hoppträning för Nina på Dion, ska bli så kul!
Dion <3 Har saknat honom lite faktist, haha!

Veckoshema

Måndag: Skolan börjar efter lovet.. både kul och tråkigt!
Tisdag: Rida ut med Sofia N och My
Onsdag: Hoppträning på Dion
Torsdag: Dressyr på sandbanan?
Fredag: Rida ut
Lördag: Dressyrträning för Nina med Romance på morgonen. Sedan Grönt kort kurs!
Söndag: Grönt kort kurs!

Promenad

Gick en sväng med Romance i skogen idag, och tränade lite ledarskapsövningar som funkade bra :) Därefter pysslade jag lite i stallet och Romance blev borstad och gosad med. Nu blir det måndags mys framför tv:n!

“Don't be sad because it's over, smile because it happened”

FAN vad jag saknar honom ♥

Vårkänslor!

Åh vilket underbart väder det var idag! Romance och jag red ut en lång sväng, med massor galopp! :D Hon var verkligen superpigg, så det ända jag behövde göra var att smacka för att hon skulle fatta galopp. Vi båda hade jättekul! Nu har jag nyss bakat kladdkaka och sitter och väntar på att kvällsmaten ska bli klar.
Hon är ju bara för underbar :') ♥

Ni är bäst!

Den senaste veckan har statistiken (antalet besökare per dag) varit superbra! Så nu ska jag försöka blogga ännu mer så ni får mer läsning, haha :)

USA nails!

Godmorgon!

Idag blir det att åka till stallet där jag träffar My och Fia. Ska prova det nya tränset, shabraket (köpte det i fredagskväll, det är GHS märket på) och mössan ^^.
Nu ska jag måla naglarna, ska nog prova att göra USA flaggan på dom, hihi.
Så kommer dom se ut!

På väg hem

Nu sitter vi i bussen på väg hem.. Skulle gärna stannat kvar ett par dagar till, men hästarna väntar ju på oss där hemma :)
Idag har vi gått på Nordstan och shoppat lite kläder, det var välbehövligt! Det blev två tröjor, några linnen och ett par jeans. Är helt slutkörd nu efter tre dagar i Göteborg bland allt folk och alla spårvagnar, haha!
Från Scandinavuim igårkväll:
Idag på nordstan:

Beställning- check!

Såg en tjej som tillverkade jättefina tagelarmbandl! Har mejlat till henne och sagt att jag vill beställa ett faktist. Man skickar alltså in en slinga av sin egen ponny's svans, så gör hon ett sånt här armband! Ett minne av Romance som håller för alltid, underbart ju ♥
Kolla vad fina dom är!
Jag ska ha modellen feather :)
Här kan ni läsa mer: horsetail.blogg.se

Fredag i göteborg

Idag har vi gått på mässan, där vi träffade Sofia A och hennes mamma Karin. Så My och jag gick med Sofia medans mamma och Karin gick tillsammans. Vi hittade massa kul (ni ser ju i förra inlägget) och hade det jättekul! I bloggmontern träffade vi Linn och Ingrid (dressyrmupparna.se) och frågade om autograf ^^. Vi såg även hela ponnyakuten gänget men vågade dock inte gå fram... xD
Nu ska vi till scandinavium och kolla hoppning och show!

I ♥ GHS

Kingslandtröja♥Dressyrträns♥Ridstrumpor♥Pikeurmössa♥Donut till håret♥

Dagen i Göteborg!

Idag har vi kollat på Internationell hoppning som var riktigt spännande! Sedan gick vi på mässan där jag hittade lite, men inte köpte något. Ska shoppa loss imorgon istället! På mässan gick vi även till bloggmontern där Linn Olsson satt. Först vågade vi inte gå fram till henne, men sen vågade vi oss fram och frågade om autograf och pratade lite :) Hon var verkligen supersnäll!! ♥ Vi snackade även lite med tjejerna som driver Ponnysanning, dom var också snälla och roliga.
Imorgon på mässan ska jag kolla efter en kingslandtröja, ridbyxor och lite annat!
Och nu sitter vi på hotellrummet och myser!
En bild på Linn i bloggmontern från hennes blogg :
Hon till vänster är det! :)<3
Hörs imorgon!

Uppdatering även fast vi är bortresta!

Imorgon ska vi gå till bloggmontern i GHS och blogga därifrån! Så ni får veta hur vi har det i Göteborg :)

Påväg till.....

Göteborg horseshow med Mysan och Sofia N!! :D Just nu sitter vi i bussen och har åkt i ca 2 timmar. När vi kommer fram ska vi gå direkt till Scandinavium och kolla på junior hoppningen, sen ska vi kanske gå lite på mässan. Ikväll blir det chill på hotellrummet, och kanske bada bubbelpool, (yippie kajjej/my)! Imorgon ska vi nog ta lite sovmorgon, sedan gå på mässan? :) Och på kvällen blir det internationell hoppning och shownummer! På lördag ska vi antagligen gå på stan i Gbg :)
En bild från bussen... Där ser ni mitt nyklippta och nyfärgade hår med, haha!

Underbar stalldag!

När vi kom till stallet vid 13.00 idag gjorde vi iordning Romance, Prince och Kylie och red sedan ut i det underbara vårvädret. Tog en lite längre sväng med mycket galopp(trav för Kylies del), det var sååå kul! Prince och Romance hoppade även över en snöhög, haha! Alla hästarna var riktigt pigga och glada idag, så vi ryttare var nöjda med ridpasset. När vi kom tillbaka till stallet blev Sofia N hemsjutsad av mamma och My och Sofia A gick upp till sandbanan och Sofia hoppade på Zolis :) Så jag blev ensam i stallet där jag provade att knoppa Rumpis man, det blev helt okej... haha!
Nu kommer bilder:
Hennes man har växt ut :D
Sådan matte sådan häst.. :D

Måste få lite nya bilder

Idag ska vi ta med kameran till stallet där mamma måste fota lite, haha.
Men snart kommer Sofia N till mig och äter här, sen hämtar vi upp Sofia A som kommer med tåget, sen bär det av till stallet där vi även träffar My. Det är superfint väder ute idag så antagligen blir det en mysig uteritt.

En till tävling :)

Dagens planer

Hej :)
Idag ska vi baka nått gott, sen tar mamma och jag med oss det till stallet, där jag ska rida och pyssla lite. När jag kommer hem kommer Fia A till mig, och sen ska vi gå till Vasaskolan där det är filmvisning som ridklubben håller i. Tror att det var Gröntkort filmer men är inte riktigt säker :)

Tävling

Är med och tävlar om en jacka på fotopauina.blogg.se :) Den verkar varm och superbra!

Tre dagar kvar !!

Nu är det bara 3 dagar kvar tills My och jag åker till Göteborghorseshow, gud vad jag längtar! Har skrivit en liten lista om vad jag kanske ska köpa:
Hjälm
Ridtröja
Ridhandskar
Ridväst
Stigläder
Donut till håret (som jag ska ha när jag tävlar)
För er som undrar vad en donut är så är det en sån här:
Som man sedan sätter upp så här:

Orkar inte blogga..

Red dressyr på fältet idag, gick bra!

Godnatt !

Imorgon ska Fia träna horsemanship för en strange gubbe- Bo Strange! Hahaha. Nej men seriöst så ska han tydligen vara jättebra, Fia ska lastträna Zola med honom :)

Mys hos Fia!

Hej, idag ska jag sova hos den lille busen Fia! Nu sitter vi och tjockar oss med Cheez twisterz och choklad, myyys!
Ridningen idag gick dåligt, därför det regnade och blåste, och underlaget var skit! Inget mer att säga om det..
Imorgon blir det kanske att åka till Ninas ridhus och rida, men vet inte riktigt!
Mollypolly ♥

Lördag

I eftermiddag kommer Fia a och hennes mamma och hämtar upp mig och sen My, sen åker vi till stallet och rider. Tar med mig kameran så det kanske blir några bilder :)

Uteritt!

Inledde sportlovet med en uteritt på den bästa ponnyn i hela världen, Romance :') Började med att skritta längs vägen, och sen när vi kom till en grusväg med massa snö på, fick Romance sträcka ut i galopp. Det var jättekul, fast jag red ju barbacka så det var lite svårt att hålla sig kvar, haha! Imorgon blir det antagligen att rida ut med My tror jag :) Och på söndag skulle vi åka till Ninas ridhus och ha en liten träning för Betty, blir nog jättebra.

ÄLSKAR DIG ♥

SPORTLOV! :D

Äntligen sportlov, gud vad jag har längtat!
Det här ska jag göra på lovet:
  • Rida massor, typ varje dag !
  • Åka till Göteborg horseshow med My !
  • Sova över med Sofia A <3
  • Grönt kortkurs film med ridklubben
  • Va i stallet ;)
  • Va med kompisar
  • Och lite till !

Filmkväll på gårn!

Klockan 17 idag kommer Sofia N och Rebecka till mig och då går vi och köper godis till filmkvällen på gårn. Sen sjutsar mamma oss till gårn där vi ska kolla på filmen "Jag saknar dig", det blir nog mysigt !! :)
Igår så anmälade jag mig till en clearround-dressyr hos Sissi Lilja den 17 mars. Det ser jag fram emot!
Den här filmen ska vi se!

3 timmar i stallet!

Idag sjutsade pappa ut mig till stallet vid 15.00. Där tog jag in alla hästarna och gav dom kraftfoder, mysigt att vara själv i stallet faktist! Jag red Romance på fältet, där det var ett tjockt lager snö att rida i :) Hon var lagom pigg och frustade hela tiden, så hon var nog nöjd med att få komma ut och röra på sig. När jag ridit ett tag såg jag något som kom bakom träden, en häst med ryttare! Vi hälsade och pratade lite, och det visade sig vara en tjej som var nyinflyttad med familj och hästar i en gård rätt så nära vårat stall. Hon var typ i 30årsåldern och jag sa att hon gärna fick rida på fältet, så vi red lite tillsammans :) Efter ridningen blev det putsning av utrustningen, sen kom mamma och hämtade mig vid 18.00.


När jag var liten, hästbilder!

Ridlägeravslutning på Korak, vi var indianer, haha! :D
Ridlägeravslutning på Finesse (bilden ovan), jag var utklädd till vampyr ;)
Sofia och nån shettis, så söta !!
Hahahah, lite skillnad på storleken på häst!

Romances liv

Nu har jag fått reda på att Romance har:
  • Tävlat fälttävlan
  • Tävlat hoppning
  • Blivit tränad i ponnytrav
  • Fått 3 föl
  • Gått på ridskola
Och nu är hon snart 25 år, och är superpigg och fräsh, och inte ett dugg utsliten!

Ridit i snöstormen!

Idag gav vi oss ut i snöstormen och tänkte rida på trav banan och i skogen, men på första travsträckan skenade Kylie iväg med Sofia N :o Så Sofia och Kylie fick skritta hem igen, eftrsom Kylie var för stressad och orolig. Men Sofia A och jag tog vägen genom skogen med ponnysarna och red sedan på sandbanan.

Skolan

Sitter i skolan med Sofia och Frida, men nu börjar vi, så hejdå !

När jag var liten, bilder!

Minihanna, haha!
Jag och bella på skolavslutningen! <3
Jag och Sandra :)<3
Hahahahh!
Hmmm.....
Käpphästhoppning på ridskolan.
Molly, våran kanin som vi hade ♥ Tyvär dog hon för två år sedan... Men kolla så söt hon var!
Hon brukade sitta på ryggstödet på soffan och pilla i håret om man satt där :')
Imorgon kommer bilder från ridskolan när jag var 7-9 år !

Tidinställda

Imorgon och iövermorgon kommer det komma upp två tidinställda inlägg fullproppade med bilder från när jag var 6-9 år ! :D Ett smakprov:

Skolan, tandläkaren och stan!

Idag fick jag sluta efter maten i skolan eftersom jag skulle till tandläkaren, gött haha! Det gick bra hos tandläkaren, bara det att jag fick skrattanfall några gånger när jag låg där i den där stolen ... ! Och sen när jag kom hem fixade mamma ponnylicens till Romance, så nu kan vi snart tävla, bara grönt kort kvar :D Vi har också hunnit med att åka till stan idag, där jag fick ett par jeans och två tröjor.

Förändring

Så här såg Romance ut för ungefär 10(?) år sedan:
Och så här ser hon ut nu:
Ser ni att stjärnan i pannan har blivit större, och att det har kommit fler vita hår längs nosryggen? :)
Hon har alltid varit lika söt! ♥ Och visst ser hon nästan lika pigg ut nu som för 10 år sedan, thihi!

Hoppning på sandbanan!

Idag red Fia och jag på sandbanan, där det blev några skutt över hindren som stod uppställda där. Det gick jättebra, Romance var pigg och framåt och tyckte det var kul!
Tog termobyxorna och "rumpvärmaren" (det vita på sadeln) så jag inte behövde frysa ^^

Söndag!

Idag ska jag rida ut med Fia A :D Blir nog mysigt. Sen kanske det blir lite pyssel i stallet med putsning och så :)

Rekord i statistiken!

Det var tydligen många som ville se filmen när jag ramlade av (delade blogginlägget på fb), därför idag blev det rekord i besökare på bloggen, haha!
Nu har vi nyss ätit pizza, så nu blir det lördagsmys framför melodifestivalen med godis och en varm tänd brasa!
En bild jag tog häromdagen, tyckte den blev rätt cool! :)

Dressyrträning!

Känns som jag bara skriver inlägg om träningar hela tiden nu, men det är väll ändå lite kul? :)
Idag red jag ju My's ponny Prince, eftersom My själv var sjuk. Jag red för en dressyrdomare som heter Gunnel, hon var verkligen jätteduktig, så det gick jättebra! Prince var duktig och kämpade på bra, men när jag skulle fatta galopp första gången bockade han av mig, haha! (fast jag fick faktist lite ont i ryggen och benet, så nu sitter jag här med värmekudde och alvedon) Men jag hoppade upp igen och fortsatte träningen, eftersom jag inte ville missa ett sånt tillfälle att få rida för Gunnel!
Och nu har ni sån tur att mamma filmade när jag ramlade av, så varsågoda! :D

Ändrade planer!

Idag skulle jag egentligen åkt och pimplat (ni vet när man fiskar i isen,haha) med Frida, men det blev ändrade planer tyvär. Så istället ska jag åka på dressyrträning med Prince, ni vet My's häst! Därför My var sjuk idag och då frågade dom om jag ville rida honom istället. Ska bli jättekul, men lite nervöst då det var länge sen jag red honom + att det är en dressyrdommare som ska ha träningen och vi ska träna på dressyrprogrammen.. Men vi får se hur det går! I kväll ska jag sova hos My (om hon blir friskare då) därför imorgon ska vi åka på lite äventyr förstår ni, hihi :D
En bild på Mysan och Prince ♥ 

Ridning sen årsmöte!

Idag efter skolan åkte jag hem och åt frallor och varm oboy, sen bar det som vanligt ut till stallet! Blev ungefär samma ridning som igår, dressyr på fältet, fast denna gång barbacka. Det gick faktist superbra!!
Och på kvällen åkte vi på årsmöte som ridklubben höll i, det var väll trevligt :)
Lite bilder från idag:

Pigg, piggare, piggast?!

Idag var Romance riktigt piggelin, hon ville bara galoppera, galoppera och galoppera! Försökte rida ett dressyrpass på fältet, det gick ju bra men bara det att hon inte KUNDE hålla sig i skritt. Vet ärligt talat inte vad som flugit i henne, hon blir bara piggare och piggare för varje dag som går... haha :) Hon fyller 25 år i sommar, kan det verkligen stämma ? Haha!

Hoppträningen igår

Hann inte blogga igår, men ni ska ändå få veta lite om gårdagens hoppning på storhästen Dion :) Det gick jättebra. Jag tror inte han har blivit hoppad så jättemycket eftersom Nina har honom som dressyrhäst. Så ibland kom vi lite fel på hindren eller så tog han ett "jämfotahopp" över, haha ni får se det på filmen xD Men det kändes ändå somsagt jättebra och jag är nöjd!

Hoppträning ♥

Hoppträning ikväll som sagt, ska bli jättekul. Jag ska hoppa Dion (Ninas storhäst som jag hoppade förra veckan), så Romance får en vilodag idag!
Hoppas det blir lite bättre bilder idag ! Och kanske även en film? :D

Tuff grabb xD

Hallojsan

Idag blir det att rida ut med Mysan och Sofia N, blir kul!
Och imorgon blir det att hoppa på den här pollen :D :

Liten tur på världens bästa ponny!

Hej, idag skrittade jag ut en sväng i grimma med Romance, det var så mysigt så ^^ Och när vi kom tillbaka blev det även några varv i galopp på fältet, det tyckte hon var skoj! Så skoj att hon inte kunde hålla sig i skritt efterråt utan ville fortsätta skena runt, haha sötnosen.

Årstiderna

Tänkte skriva lite fördelar och nackdelar om årstiderna när man har häst!
Sommaren: Riktigt mysig årstid och härligt med sommarlov, MEN eftersom stackars Romance har eksem på sommaren så är det fakitst riktigt jobbigt. Och alla insekter som bits när man rider är också något jag inte gillar med sommaren... Annars som sagt är det kul att kunna vara i stallet hela dagarna utan att behöva tänka på skolan! :)
Hösten: Gillar hösten! Inte för varmt och inte för kallt, och man slipper både snö och insekter, haha! Dock brukar det bli lerigt i hagarna och blåsa rätt så mycket om jag minns rätt xD
Vintern: Den här vintern har det ju inte vart så mycket snö, men annars brukar det ju vara härligt att låta hästarna sträcka ut i galopp på ett fält med djup snö, eller hur? :D Men nu har ju underlaget vart såå dåligt när det är fryser och blir stenhårt, så det knappt går att rida! Men annars tycker jag vintern är rätt så mysig ändå!
Våren: Jag ser fram emot våren nu, ska bli skönt att slippa kylan och mörkret! Och även komma igång med träningar och så.

Hoppträningen

Istället för att skriva om hur det gick så får ni se en film:
Haha, musiken är från "exempelmusik" på datorn, därför jag hade ingen annan, HAHA XD

Melodifestivalen

Då har melodifestivalen börjat! :D
Min favorit i kväll:
Loreen-Euphoria

Vinterritt!

Det var såå mysigt och roligt att rida ut på Romance idag! Vi red en lång sväng och hon var glad och pigg. På de flesta ridvägarna var det hårt och fruset, så vi fick mest skritta. Men där det var gräs och snö fick Romance sträcka ut i en snabb galopp, det var jättekul :D
Och när jag var ute och red hade mamma åkt till sharpman och köpt ett transporttäcke till Rumpis, jag blev sååå glad :') Ska andvända det imorgon när vi åker och hopptränar!
Nu kommer bilder från idag!
Det gäller att vara väl påklädd när det är -15 grader!
Och det nya täcket:

Hej bloggis!

Kollar runt på lite dressyrsadlar! Måste ha en innan dressyrtävlingen förstår ni ^^ Har även börjat fundera på vad vi ska ha på oss på dressyrtävlingen, kan göra ett inlägg om det och visa bilder!

Idag blir det nog en liten uteritt tror jag, så att Romance får komma ut och röra på sig. Och imorgon blir det hoppträning hos Nina, ska bli kul!

Då var det fredag, IGEN!

Romance har fått vila måndag+onsdag+torsdag den här veckan, så jag kände att det var bäst att jag red idag! Hon var jättepigg, så det var superkul :) Körde utan sadel och träns, brukar ju fungera bra det med, haha. Men hade ju grimma och tyglar såklart. Tränade lydnadsövningar, som att hon ska börja trava när jag smackar och sakta av när jag säger "ptroo" (haha ni förstår vilket ljud jag menar). Romance var jätteduktig, så i slutet kunde jag göra galopp-halt-galopp med nästan inga skänklar eller tygeltag!
Är så glad att jag har en så underbar ponny som Rumpis <3
Och igår var jag och Sofia N i linköping badhus, det var såå kul !!

Den där manen tog nog sin tid att fixa...

Hittade den här bilden på en söt fjording med cool man, haha :)

Dyón

Idag på hoppträningen fick jag rida storhästen Dyón, gud vilken häst säger jag bara ! Han var helt underbar, dock väldigt STOR. I början var det ovant med hans stora steg, men jag vänjde mig efter ett tag, och då kändes det super. Vi började med ca 5 galoppbommar på långsidan, som gick sådär eftersom Dyón hade svårt att korta upp sig. Sedan fick vi även hoppa några hinder, som fungerade bra! Han var pigg, så i början fick jag göra halt efter hindren, annars rusade han bara iväg, men sen kom jag på hur han skulle ridas, och då var han rätt så lugn :)
Bateriet tog slut i kameran, så det blev inte så mycket bilder..
Haha, han blev lite glad efter hindren ;)
Det blev inte några bra bilder! Men han gick faktist såå mycket finare i verkligheten än på bilderna, haha. Men nu ser ni hur han såg ut iallafall :)

I'm home!

Hejj, nyss kommit hem från skolan :) Ikväll blir det hoppträning hos Nina, ser verkligen fram imot det asmycket. Och eftersom Romance skulle få vila idag, så ska jag låna någon av Ninas storhästar istället, lite nervöst men det ska framförallt blir jättekul. Förhoppningsvis blir det massa bilder på mig och den , som kommer upp på bloggen ikväll!

En halv milljon...

Den som ändå hade så mycket pengar :'o <3
RSS 2.0