Mobilbloggar

Nu sitter vi hos frida efter att ha vart på lundbybadet och badat. :) Snart ska vi äta på kebabhouse och sen ska vi paddla!

Sovmorgon igen!

Imorgon börjar jag halv 10, eftersom vi typ har friluftsdag i lundybadet! :) Så det blir sovmorgon för mig igen, gött. Ikväll kom min skolavslutningsklänning från nelly.com i posten, den var jättefin!

Onsdag- bra dag!

Imorgon ska jag ta gardasil-sprutan på vårdcentralen, så då slipper jag nästan hela första lektionen, och får även lite sovmorgon. Och dessutom slutar vi 13:20 och då blir det stallet och antagligen skritta Romance lite, jag tror att det kommer bli en bra dag imorgon!

Idag skrittade jag ett varv på galoppbanan med Fia och Zola och Rumpis tyckte att det var jättekul att få komma ut. Dock red jag bara i 5-10 minuter, haha!, men vi är ju försiktiga med benet nu igångsättningen.. :) 
Ska försöka ta lite nya bilder imorgon! :)

School

Hallu, Mysan och jag sitter i bibloteket och sjunger hakona matata :P Idag slutar vi klockan två, och därefter blir det att cykla till stallet. 

 

Början av en ny vecka

Idag var mamma och jag på sharpman och köpte en ny sadelgjord till Rumpis. Vi hittade en på rean som verkade superbra. Sedan köpte vi även två små prestenter till My och Åsa, som tack för det här året när vi har haft Romance i deras stall :) Efter sharpman åkte vi till deras stall och gav presenterna och även åt lite tårta, mysigt! 

Imorgon ska jag cykla till Lycketorp, och rida och fixa i stallet, det blir nog jättebra! Planen är att skritta ett varv på "galoppbanan".

Bilder!

Här om dagen när det var så fint väder, så gick jag ut och fotade lite!
Haha, jag är inte alls erfaren av fotografering, men man måste börja nånstans ;)

GRATTIS FEJNASTE HEZTEN

Idag fyller Romance 25 år, herregud 25 år!! Dock märks det inte alls, för idag när jag skulle rida kändes det som att jag satt på en 5-åring istället! :P Hon var jättepigg och ville trava hela tiden , fast än så länge får vi ju bara skritta pga vrickningen som hon har haft. Det var iallafall underbart att få rida min lilla tjej igen, hon är bäst. 

Nu ska vi snart åka till stallet igen för att lägga i en extra god blandning (rivna morötter,äpplen,knäckebröd) i Romances krubba, bara för att det är hennes dag idag! ♥
Bild från dressyrclearrounden för några månader sen!

Hejja!

Loreen ligger etta än så länge, högt över dom andra, hoppas på sverige vinst i år !! 

Saturday !

Idag åkte jag, mamma och Hilda till stallet på förmiddagen, där jag tog in Romance och pysslade om henne för att sedan gå en supermysig promenad i underbara lycketorp. Vi hittade världens bästa ridvägar i skogen, med lite backar och jättebra underlag :) Imorgon ska jag få skritta i ca 20 minuter på henne, längtar! Hon har inte markerat nått alls på ena frambenet på flera dagar nu, så jag hoppas att det är på bättringsväg! 
Sen åkte vi hem och åt mat och rabarber paj, och efter det bar det av till My's stall och kolla på hennes nya häst, den är heeelt underbar ♥

Bilder på Rumpis och Zolis

Nu ska mamma och jag åka till stallet igen, och vara med på kvällsfodringen :)

Nyinflyttade

Det gick superbra att lasta igår, så vi kom iväg på nolltid. När vi kom fram fick hon stå lite i boxen tills Zola kom, då fick dom gå ut i hagen. Sen på kvällen tog vi in dom och Romance verkade trivas jättebra i sin box! Jag såg till och med att hon hade legat ner i boxen under natten, när vi var i stallet imorse och var med på utsläppet :) Idag har Fia ridit Zolis och jag gått lite med Romance. Vi trivs jättebra :D

Nya stallet, Ånetorp :)

Tog lite bilder igår på stallet som vi ska flytta till! 
Romances box:

Spolspiltan:
Min "avdelning" inne i sadelkamaren:
Visst är det fint? :) Speciellt det vitmålade stallet gillar jag!

Måste gå till skolan...

Lite sen egentligen, men jag får cykla snabbt istället ;) Ikväll flyttar vi Romance så ni vet! Det kommer även upp en tidinställt på bloggen med bilder på det nya stallet.

Mys i stallet ♥

Idag borstade jag Romance länge i ca en timme, pysslade om henne extra noggrant så att hon blev jättefin. Därefter tog My och jag en långpromenad med Prince och Romance ner till en en damm där vi brukar bada på sommaren, jättemysigt! Ponnysarna var glada och pigga, + att när jag sprang med Romance så markerade hon inget på frambenet! Mamma bakade rabarberspaj som vi även åt i stallet, mums. ♥

23 dagar..

kvar till sommarlovet, dagarna räknas ner! Alltså ca 3 veckor, underbart. 
Bild från Göteborg med Mysan ♥

Idag blir det kanske fika i stallet eftersom det är sista dagen för mig och Romance i Högby... Imorgon efter skolan lastar vi henne och de sista sakerna och åker till Lycketorp. Jag lägger upp bild på nya stallet när vi flyttat!

HOPPAS mamma kan baka rabarberpaj som vi kan ha med till stallet idag ^^

Uvex hjälm!

Jag är i stort behov av en ny ridhjälm, då min nuvarande har vart med mig ända sedan jag var en liten knatte på ridskolan, haha! Jag har funderat på en svart uvex hjäm, eftersom jag tycker den är snygg och skön, och dessutom inte är så värst varm på sommaren. Provade en sån på sharpman och tyckte den passade mig någorlunda bra, även fast det alltid ser lite ovant ut när man inte är van vid den ;) 

Flyttat grejor

Idag har mamma och jag flyttat nästan alla Romances saker till det nya stallet i lycketorp. Vi rensade även bort lite saker som ska säljas och slängas! Det blev jättefint i nya sadelkamaren. :) På torsdag så kör vi Romance till det nya stallet, det känns jättesorligt att lämna högbystallet med ändå kul då det nya stallet känns jättebra!

Förövrigt idag så har jag gått i skogen med Romance och tränat ledarskapsövningar. Det gick jättebra och vi båda hade kul ! 

Vill inte att hon ska vara halt.. :(

Bilder från hoppträningen förra onsdagen

FOTO: MY WASS (som jag förövrigt gjorde en ny degsin till här om dagen, så kolla hennes blogg!)

Mallorca

I början av sommarlovet ska jag, mamma och pappa åka till Spanien i en vecka!! Ska bli SÅ skönt att bara ligga och sola på stranden och äta god mat på resturanger på kvällen. Ska även satsa på att blir så solbränd som möjligt, haha. Längtar jättemycket! :D

Mallorca, bild från google!

Morgon !

Bloggningen har inte vart på topp i helgen, menmen. Nu ska jag dra mig till skolan... Och därefter blir det stallet :) Igår dushade och shampoonerade jag Romance, så hoppas på en ren och fin ponny idag!

Vill ha sommaaaaar ♥ 25 dagar kvar nu... 


Lördag

Imorse red jag ut med My, jag red Kylie och hon Prince. Efter det åkte jag hem och vilade lite och sedan vid 16 blev det stallet igen :) Det blev lite mys med Romance i stallet, och även en promenad. Ikväll har jag tvättat alla mina borstar från stallet och även fixat lite med stallgrejor och så. 

Föresten så är det en sak som jag inte berättat för er... Det är så att nu är det bestämt att vi ska flytta Romance och Zola till Lycketorp, pågrund av lite olika andledningar. Vi har ju trivts superbra i Högby, och självklart är det hemskt tråkigt att lämna Mysan och högbystallet, men jag ska försöka komma till deras stall så ofta som möjligt och rida Kylie eller så :) Men jag tror att det kommer bli bra när vi väl flyttat, även om det är jobbigt just nu att lämna och så. 

Nu blir det glass!

Garvar

Inatt sover jag hos My, mysigt! Just nu ligger vi och garvar åt minnen från i sommras... Som när vi va med båten på en ö, och det var två snygga killar som vi gick och spanade efter, och sen när dom såg oss så skulle vi springa iväg och då HALKADE JAG I FÄRSKT KOBAJS HAHAHA :D

Film när Prince och Cimba "badar" !

Tävling!

Film från dagens hoppning!

Clearroundhoppning 17/5

Det gick helt okej idag, men inte superbra. Det ÄR svårt att hoppa en bana på storhäst, när man annars är van att rida c-ponny. I 50 cm kändes det bra, men vi fick ett stopp i en ganska svår sväng, men jag är nöjd över den rundan. :) I 70 vägrade hon ett antal gånger, och "brakade" även in i ett hinder... Så antagligen var hon inte redo för 70 cm än! Men jag får tänka på hoppträningen igårkväll, då det gick så himla bra, och försöka få tillbaka den känslan igen! 
Film kommer!

Vad vi ska ha på oss idag !

Ridbyxor: Hööks
Tröja: Väderstad hästsportklubb
Shabrak: John Whitaker
Benskydd: Veredus
Det var väll det ! :)

Fullt upp

Har varit i Väderstad herrgård på eftermiddagen, och ikväll har jag putsat all Elins utrustning inför clearrounden, därav den dåliga uppdateringen. 

Hoppträningen gick bättre en bäst, jag är jättenöjd! Det går bara bättre och bättre med Elin, vi har börjat "lära känna" varandra mer i ridningen  :) Idag hoppade vi bana, bestående av en studs med tre räcken, en vattenmatta, och en linje med räcke + oxer. Sista språnget låg oxern på 90 cm, superkul! Tyvär har jag inga bilder än så länge då My fotade, men när jag får dom av henne lägger jag upp dom här!
Gillar henne skarpt!

Ledig!

Nu är jag ledig i fyra dagar, gött! Igår följde jag som sagt med My och Lydia när de badade på nån strand utanför vadstena med sina ponnysar. Det var superduperkul :) Knäppte även några bilder, men orkar inte lägga upp alla här på bloggen.. Men alla bilder finns på min facebook ifall någon är intresserad. Idag blir det hoppträning på Elin, skoj!

Frida hälsar

Frida ville att jag skulle blogga om henne, så därför får hon och en STÅTLIG staty stå för bilden idag!!
HAHAHAHA !

Problem med designen..

Nånting hände typ i kodmallen eller så när jag fixade designen, därför nu går det inte att kommentera mina inlägg. Är det så för er med? Om du kan komentera det här inlägget så gör gärna det så förstår jag att det går, haha ^^

Dagens planer för imorgon eftermiddag är att följa med och fota och filma när My och Lydia rider i vattnet/ badar i Varamon med sina ponnysar! :) Ska bli superkul!
♥ Får ju inte glömma Frida som tog bilden med, hihi :)

Gummsan :'( <3

Åh, idag var Romance varm i benet också, så hältan har alltså blivit lite värre ... :( Hon verkar dock inte ha ont alls i skritten, och hon travade glatt i hagen även fast man såg att hon nickade lite med huvudet i varje steg. Men vi ska ta ut en veterinär som ska kolla på henne någon dag så snart som möjligt. Lilla tjejen, bli bra! :'( ♥

Sååååååååå söt!

Kort vecka

Superskönt med bara tre dagar i skolan denna vecka! :P Dock har vi ett prov (som jag inte pluggat till...) på tisdag, men det löser väl sig. På torsdag blir det clearround i väderstad herrgård, med Elin, det ska bli så kul så ! 

Idag red jag Kylie på sandbanan, det gick jättebra. :)

Ny kamera

Nu är Fia och jag hemma hos mig, vi har ätit och även fotat lite med min/familjens nya kamera. Den är superbra, typ en blandning mellan systemkamera och kompaktkamera, den har ju nästan samma inställingar som en systemis så Fia har lärt mig massor om att fota. Så här ser den ut:
Och ett par bilder vi tog i trädgåden :) :
Fia är bäst ! <3

Vi hade iallafall tur med vädret, igen ..

Det tog ca 45 minuter att lasta Romance idag, när vi skulle åka till sharpman... Hon ville INTE gå in i transporten men sen kom vi i allafall iväg. När vi var framme och lastat ut, säger dom som jobbar där att sadelprovningen vi skulle på, är i mantorp hos sissi lilja, och ingen hade sagt något till oss..?! :/ Så vi fick lite smått panik där, men till sist löste det sig genom att en annan tjej som jobbade kunde rycka in. Hon sa att sadeln satt jättebra :) När vi skulle åka hem var ponnyn svårlastad även då, men hon gick in snällt efter att ha tjurat ett tag. 

Mrs A

Myser i sängen med Fia och massor av godis :) Idag lastade vi Romance, och ibörjan var hon allmänt tjurig och vägrade gå in.. Och sen när jag la till spöet en gång kickade hon och surade ihop totalt. Så vi provade en ny metod- havrehinken haha ^^ Nej men då tog jag ett steg i taget och hon fick mycket tid på sig, och alla var lugna och så. Så till sist gick hon in i transporten, med hjälp av att jag var lugn och bestämd och gav henne massa tid (plus lite havre..)  ;) 

Därefter skrittade jag och Fia ut på våra ponnysar, jag provade även att trava några meter och då haltade Romance inte alls vad jag kunde känna av ! :D


Lastträna

På schemat idag står det lastträning. Eftersom vi ska åka till Sharpman med Romance och kolla sadeln imorgon, så hade jag tänkt att prova att lasta henne idag så vi är förberedda. :) 

Kom på att jag har glömt att berätta vad vi har för trailer/transport! För en månad sen (?) så köpte vi en Värmlandsvagn, en sån här alltså:
Tog bara en bild från google.. Fast våran transport är boogie, alltså två hjul på varje sida, den på bilden har ju bara ett hjul på varje.

Ca ett år sedan...

HÄR var jag för ett år sedan. Hade ridit första ridpasset på Romance efter hon kommit till oss, jag minns att jag inte kunde rida henne i form och att hon vägrade på en 30-centimeters hinder och jag ramlade av.. Ehm ja ni förstår ju. ;) Hahaha tur att vi utvecklats genom året iallafall. 
Bild från första ridpasset, jao...
Och ett par ganska nytagna bilder :)

Dagen..

Allt blev fel idag.. Orkar inte blogga, nu blir det fredagsmys som kanske gör mig på bättre humör :)

En som ska till ponnyakuten4s casting...

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Jag-kom-med/
Hahahah ni måste läsa! :D

Tips

Vill tipsa om en jätte god glass som man kan göra hemma!
Allt du behöver:
  • Vanilj Kesella
  • Frysta bär t.ex hallon eller blåbär
  • Lite socker
  • Digestivekex om man vill
Sedan mixar man bara i hop allt förutom kexen, jag brukar andvända en stavmixer. Till sist kan man ha krossade digestivekex på glassen!


Skolan..

Måste egentligen göra mig i ordning, men ville bara blogga lite först.... ;) Idag blir det inget stall eftersom jag ska på utvecklingsamtal i skolan. Men imorgon därimot ska jag kanske rida Zola igen!
Elin var duktig igår!

Filmen!

Hoppning!

Idag hoppade jag Elin på sandbanan, det gick jättebra! Istället för att skriva ett långt inlägg om vad jag gjorde osv så får ni se en film! Den kommer om 10 minuter typ, håller på att laddas upp ;)

Nedräkning

Nu har jag fixat en nedräkning på bloggen, ni kan se den längst upp i menyn.  Den kommer att visa hur många dagar det är kvar till SOMMARLOVET ♥ och Denna idé fick jag från Frida :)  Så idag är det bara 37 dagar kvar!

Stallet

Har knappt något att blogga om nu när jag har en halt häst som inte går att rida. Men idag har jag iallafall gått med Romance på en långpromenad, det tyckte hon var jättekul, och hon haltar ju inte och har inte ont i skritten heller :) Imorgon ska jag rida Elin, fast hoppträningen var inställd (tror jag..) så jag skulle hoppa lite själv istället, kul det med! 

Nu blir det favvo programmet- Top model ^^

Tävling hos Johanna Grant!

Tryck på bilden så kommer ni till tävlingen!

Zolis boliz ♥

Idag har jag ridit Zola, Fias ponny! Det gick jättebra, hon var riktigt lydig och känslig även fast jag red med hackamore. Jag tränade mycket på övergångar och halter, och försökte få henne avslappnad och sänka huvudet. Jag är jättenöjd med dagens ridpass!
Zolis och Fia ♥

En vecka till

Romance blev undersökt av My's morbror Strefan idag, och han sa att hon skulle vila en vecka till... :( Jag började med att longera henne i trav i båda varven, sedan gjorde Stefan "böjprov" på hennes framben och jag fick springa fram och tillbaka med henne. Han sa att det antagligen var en sträckning i ena frambenet som skulle gå över efter lite vila.
FINASTE tjejen. Älskar dig ♥

Nyinköpt

Detta köpte jag på hööks idag :)
Ridbyxor!
Piké, och sen en stallväst som jag inte har bild på!

Hööks

Snart blir det linköping med mamma och My, jag ska kolla på nya ridbyxor!

Lördagsmys

Kollar på film, samtidigt som jag äter hemmagjord hallonglass! Nu är min rosa degsin klar, vi får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar, haha ;) Det blev ju väldigt mycket rosa som sagt...

Idag skrittade jag Romance på fältet, det kändes bra men hon är inte helt "frisk" från hältan ännu. Därefter var jag med när Fia lasttränade Zola i deras nya FINA trailer, och sedan putsade vi lite utrustning i stallet.
Bilder från dagens ridpass:



Kylie från förrgår!

Hoppas det var okej att jag lånade bilderna Fia ! :)

Rosa...

Jag gjorde en ny enkel header imorse, eftersom jag fick damp på den förra... Dock hade jag tänkt att ändra lite i den här nya, och även fixa lite med utseendet i inläggen och menyn. Så ni får räkna med att bloggdegsinen kanske ser lite "ofärdig" ut i några dagar nu. ;) 

 

 

Varföööööööör

Nu har min bloggdegsin börjat bråka.. Vissa saker har försvunnit i menyn,  och jag orkar inte göra en ny därför det gåår inte :(

Äntligen!

Idag ska jag få skritta på Romance har vi bestämt, ska bli så kul att få rida henne igen! Kommer rida barbacka och även inviga det nya hackamoret. Annars har jag faktist inga andra planer för dagen, vi får se vad som händer. :)

6 veckor

Tänk, nu är det bara 6 veckor kvar till SOMMARLOVET, det går inte att beskriva hur mycket jag längtar!

Både idag och igår har jag ridit Kylie, travaren i stallet ni vet. Idag red jag ut tillsammans med My och Prince, det var jättekul och Kylie var duktig. Efter ridturen åt hela stallgänget kladdkaka och jordgubbar eftersom bästa bästaste Mysis fyller år idag, grattis gumman ♥ 


Kylie och Sofia N!

Mini-hanna sjunger!

Haha söt va? Jag filmade med kameran på tv:n så man hör våra röster i bakgrunden nån gång.. ;)

Film

Idag kommer det komma upp en film från när jag var liten och sjunger, så håll utkik på bloggen haha :D

Lång dag..

Nu drar jag till skolan, slutar halv 4 idag.. :/

Premiärdopp 2 maj!

Ikväll är min storebror Emil och hans flickvän på besök här i Mjölby! Efter maten åkte vi till skogssjön och tog årets första dopp :)

Dagens ridpass

Idag hade jag tänkt att rida ut på Elin, men det var massa maskiner och traktorer där jag skulle rida så det fick bli sandbanan istället. Krävde inte så jättemycket av henne utan red mest för skoj skull men det var faktist jättekul, och det tyckte Elin med. Jag invigde även min nya ridväst, och den var superbra!

Film kanske kommer!

Steker

Sitter i trädgården och solar, såå skönt! Har nyss kommit hem från en chill dag i skolan där vi slutade tjugo över ett. Vid fyra kommer mamma hem och då åker vi till Elin och pysslar och rider lite. Vi ska även hinna med att åka till Romance i eftermiddag :) ä

Fiskbensfläta

På My:
På Frida:
På Romance:
Haha :D ♥

Elin

Imorgon blir det att rida Elin igen! Det är dock ingen hoppträning men jag tror jag rider lite dressyr för mig själv istället... Den 17 maj blir det hoppclearround för henne och mig, vi kör på 70+70 cm till att börja med, tror det blir jättebra!

Sunshine

Idag var det dressyrclerround i väderstad herrgård, som jag egentligen skulle vart med på om inte Rumpis var halt. Men jag var funktionär istället och det var också kul :) Efter cr:n åkte mamma och jag till stallet där jag putsade mina stövlar och fixade lite. Vi hämtade även mc donalds och åt i stallet, mys! 

Hemma har jag solat på verandan och har redan blivit brun, haha! Och nu blev jag sugen på fattiga riddare så det blir väll att göra det !

Dagens vill ha!

Lite smått och gott sådär ^^
RSS 2.0