Tävling!

Earth hour

Nu är alla lampor släcka i huset, dock fick Tv:n och datorn vara på, haha !

Visste ni att...?

  • Jag har bara ramlat av Romance tre gånger, och de två första har vart när hon vägrat i hoppningen. Den sista var ju i förrgår, haha!

  • Jag hoppas verkligen att vi kan köra in Romance !
  • Romance fyller år den 27 maj, och så här såg födelsedagstårtan ut som vi åt i stallet:

  • Jag har tyckt att jag vart alldelles för lång på min ponny, men nu börjar jag tycka att jag är helt okej på henne...!

Helg!

Hade det såå roligt igårkväll med Fia :')
Idag har vi vart på travshopen och kollat lite, blev dock inget köp! Nu är jag hemma och ska snart äta mat. Om en stund åker mamma och jag till 4you och är med på någon spinnning med ridklubben ^^ Efter det hämtar vi upp Sofia N och åker till stallet, där vi träffar Sofia A. Vi tre tar oss nog en liten skritt-tur :)

Sitter hemma hos Fia!

Ridningen idag gick sådär.. Romance var riktigt seg men blev iallafall piggare mot slutet. Och vet ni? Jag ramlade av också, hahaha! Orkar inte förklara allt, men jag slog mig inte iallafall...
Ikväll har vi gått till gårn i Mantorp, eller vi bara kikade in ^^ Sen gick vi till macken och köpte godis, och nu är vi här hemma och chillar ♥

Fredag <3

Men gud, det var ju måndag nyss? :O
Idag blir det ridning på fältet med Fia a och kanske My. Ska rida mycket övergångar och även serpentinbågar... :) När vi är klara i stallet ska jag följa med Fia hem och sova där, blir perfekt!
Sötaste ♥

Uteritt

Idag åt jag mat hemma hos My, sedan åkte vi till stallet och red ut på Romance och Kylie :) Det gick jättbra!
Imorgon ska jag rida på fältet, och på lördag blir det en liten promenad med Romance tror jag. På söndag är det hoppträning för Nina, och denna gång ska Romance få följa med, det var ett tag sen!

Hoppträning ♥

Även fast jag inte kände mig 100% frisk, så blev det hoppträning ändå... ^^ Mamma och jag kom lite tidigare till stallet, så det blir en massa mys och pyssel med Elin innan träningen. Hon är såå kelig och mysig den pollen :') Hoppträningen gick jättebra, men Elin var väldigt pigg och stark. Men jag är nöjd iallafall! Vi hoppade denna bana:
Inte säkert att ni kommer förstå.. Men man hoppar iallafall i denna ordning: 1.Lila hindret till vänster 2.rött 3.lila i mitten 4. blått 5. "sockerbitsmuren". Ni får själva klura ut vilka vägar man tar, haha!
Okej, detta blev rörigt.. Men aja, godnatt! ♥

Hemma

Imorse hade jag asont i magen, men ändå gick jag till skolan... Men på väg dit började jag må illa och väl framme kändes det som att jag skulle spy. Så det var bara att åka hem igen, fanns inget annat alternativ. Nu har jag vilat lite och känner mig bättre, men ibland kommer huggen i magen tillbaka...
Klassen skulle på studiebesök på BT i eftermiddag, så om jag känner mig bättre då kanske jag åker upp dit :)
Det är ju hoppträning ikväll, och jag skulle rida Elin då. Hoppas verkligen jag känner mig bättre då!

Film..

Bilderna från idag!

Sandbanan med Fia :)

Idag fick ponnysarna ett markarbetespass på sandbanan, med galoppbommar, gymnastikhoppning och några småhinder. Även fast det inte gick superbra, så är jag nöjd och det tror jag Romance också var :) Vi hoppade en vattenmatta som Romance stannade på, men när Zola hoppade framför hoppade hon. Men annars var hon pigg och glad och tyckte det var kul!
En film från dagens ridpass kommer upp antagligen idag eller imorgon.
Såhär såg vi ut idag, fler bilder kommer!

Plugg.

Idag skippade jag faktist stallet, och pluggade till några prov istället. Men mamma åkte till stallet och borstade Romance och fixade i stallet, tack mamma :) Imorgon blir det antagligen att rida på sandbanan, och köra lite markarbete!

Helgen!

Denna helg har vart såå rolig, och tävlingarna vart riktigt lyckade! Att vara funktionär är faktist en bra sak att prova på innan man ska börja tävla själv, eftersom man får se hur det går till och så ^^
När mitt funktionärpass var över åkte mamma och jag direkt till stallet, där jag tog in Romance och gjorde iordning henne. Sedan blev det dressyr på fältet, som gick sådär...

Sitter på tävlingen nu, My har nyss ridit,...

Sitter på tävlingen nu, My har nyss ridit, det gick jättebra! :}

Tidig morgon

Idag fick jag gå upp vid åtta, men egentligen var ju klockan sju eftersom det är sommartid nu ;) Vi ska snart åka till VHSK's dressyrtävlingar för ponny, och jag ska vara funktionär idag igen.

My och Prince ska vara med idag, lycka till! ♥

Lördagskväll

Idag red jag ut på en 1,5 timma lång ridtur med Romance, som var riktigt mysig! Vi utforskade lite nya skogar och vägar och hade det allmänt chill, haha! Dock var hon lite slö, men jag tror det kan bero på att hon är lite tjock, så hoppas det blir bättre med den nya maten!
Imorgon blir det en till heldag hos Liljas!

Nu- stallet :D

Har nyss kommiy hem från VHSK's tävlingar hos Sissi Lilja, det har vart jättekul! My, jag och Lydia var funktionärer :) Nu ska jag åka till stallet och rida ut på världens bästa ponny i solskenet!

Hiss och diss!

Idag vill jag hissa:
  • Väderstad hästsport klubb! Jag är såå glad att vi gick med i denna bra ridklubb. Det anordnas massa bra aktiviteter för oss ungdomar, och jag tycker att gemenskapen i klubben är jättebra!
  • Vädret är ju en självklar sak att hissa! Igår satt jag ute på verandan i solskenet och åt jordgubbar och grädde. Äntligen vår!
  • Att jag klarade av min redovisning inför klassen igår! Och vet ni, jag överlevde faktist, det trodde jag inte innan...
Och diss till...
  • Att det var flera veckor sen jag fick en riktig sovmorgon. De senaste helgerna har det vart tidigarna mornar och fullt upp med hästarna, och det blir likaså denna helg!
  • Att Romance fäller asmycket päls nu..
  • Att jag växer men det gör inte Romance.
Från clearrounden i söndags. Foto: Sofia :)

Den nya maten!

Dom har vi köpt! Alla fodren är gjorda av naturliga ämnen. Glucogard var det som skulle få hästen att gå ned i vikt, och Hesta plus zink förebgger eksemet. Equigard kommer jag inte riktigt ihåg, men det var iallafall bra för Romance :)
Hoppas det ger något resultat!

Då var det helg!

Klockan 17 idag åkte vi till Liljas anläggning och fixade inför tävlingarna som Väderstad HSK ska ha där i helgen. Ikväll har vi ätit pizza och nu sitter jag och mumsar på en chokladbit  :)

Visste ni att...?

  • Vi köpte Romance några dagar efter min födelsedag, så man kan säga att jag fick henne som en födelsedagspresent ^^
  • Jag har av-anmält mig från tävlingen på söndag, då jag kände att Romance och jag inte riktigt var redo för att tävla än. Men jag ska vara funktionär på både lördagen och söndagen så det blir nog en superrolig helg ändå!
  • Jag gillar att motions-jogga eller springa :)
  • Jag brukar inte plugga så jätte mycket till prov och så, men får ändå rätt så bra resultat... ;)
  • Jag älskar att blogga! Men ibland orkar jag bara inte...

Ojoj!

Blev visst inte så mycket bloggning igår.. Men vi var iallafall i stallet och jag red på fältet. Sedan kom en tjej som säljde ett foder, och pratade lite om det! Hon kände igenom Zolas och Romances hull, och hon tyckte Rumpis var liiite tjock, som vi vet :/ Så nu ska ponnyn få ett superbra foder som hjälper henne att gå ned i vikt :) Och så köpte vi även ett foder som var bra för eksemet, och sen nått mer ^^
Nu blir det skolan, hörs!

Bild!

Denna teckning håller jag på med på bilden nu :) Det är Amanda Fondell, hon som vann idol vet ni ^^

Underbart :')

Gud så underbart det var att rida Romance idag! Red barbacka på fältet i solskenet, tränade lite "centrerad ridning" som det kallas. Alltså att rida med så små hjälper som möjligt typ.. :) Red på helt långa tyglar och ponnyn lyssnade superbra ändå. Det räckte med att jag sa ordet "gaaalopp" så gjorde hon en fin galoppfattning, och sedan "ptrroo" så saktade hon av till skritt. Vi tränade även på att samla traven och galoppen utan att ta i tyglarna, det var lite svårt men fungerade bra i slutet. När jag tyckte att det räckte på fältet red vi in i hagen och busade lite ^^ Det blev ett par skutt över stockarna som Romance tyckte var redigt kul, dock var det nära att jag flög av ett par gånger haha!
Sedan red jag ut på Kylie, med My som red Prince :)
Bilder från igår:
ÅÅ så himla söt hon var när hon somnade i stallgången :')

Ponnyakuten säsong 4

Skulle SÅHÄRGÄRNA velat söka, dock har jag inget problem.... x(

Turbo ponny...

Tror seriöst Romance har vårkänslor i kroppen.. Idag var hon super pigg när Sofia N och jag red ut, hon tänkte bara galopp galopp GALOPP. Men det var kul iallafall och både Kylie och Romance var glada och snälla! Tyvär så är min mobil hos My så bilderna kommer imorgon. Vi spelade även in en liten "videoblogg på hästtyggen" som kanske kommer upp på bloggen haha :D
Du betyder sjuuukt mycket för mig älskling ♥

Nämmen kolla, haha!

http://speakinghorse.wordpress.com/2012/03/17/era-avramlingar-9/

Rolig dag, men är helt slut...

Idag åkte jag, My och Sofia N till Romme och åkte skidor med fritisgårn :) Det var såå kul, gud vad vi har garvat, haha! Sofia hade ju inte åkt så mycket skidor innan, men ändå var det nog jag som ramlade mest gånger... Har inte så mycket bilder, bara den jag la upp i eftermiddags:
Eftersom jag gick upp klockan fem i morse så känner jag mig helt slutkörd, har ont i huvudet och skulle kunna somna när som helst. Förhoppningsvis piggnar jag till imorgon iallafall!

På väg hem från Romme!

2012-03-19_11_41 (MMS)

På väg hem från Romme!

Kolla vad jag hittade!

Här ser ni världens äldsta häst, som är hela 51 år! :o Romance satsar på att slå det rekordet...

Inte helt nöjd...

Dressyren hos Sissi Lilja gick sådär. Jag hann inte rida fram ordentligt och det blev lite strul med tiderna. Inne på banan slog Romance med huvudet stundtals och i galoppen saktade hon av till trav, men vi har ju inte så mycket erfarehet av att tävla så jag ska väll inte ha så stora krav antar jag :)
Fia var där och fotograferade så det kanske kommer bilder om några dar!
Från klubbmästerskapet :)

Ändrade mig IGEN

Haha, nu är det bestämt att jag ska ha vita ridbyxor och kavaj istället, och romance ett vitt shabrak... Jag frågade Lina och hon skulle ha det, så då kör jag med på det :)

Förberedda och taggade!

...Inför cr:n imorgon :) Tog bort det där andra inlägget om vad vi skulle ha på oss, därför jag ändrade mig ^^ Istället ska jag ha på mig kingsland tröjan och Romance ett beight shabrak.
Idag blev Romance dushad och shamponerad, vilket hon tyckte var lite läskigt med fin blev hon iallafall. Nu ska jag äta bakad potatis och räkor, mums!

Beställt! :)

Fredag♥

Så skönt med fredag! Men som vanligt kommer helgen ta slut innan man hunnit njuta av den och vipps är det måndag igen, haha...
Den där tjejen med fodret kunde inte komma idag, därför hon var sjuk, så vi får ta det någon annan gång. Men det blev ett kort dressyrpass på fältet istället, som kändes superbra. Ponnyn är ju bara för underbar, man känner lixom hur kul hon tycker det är och hur duktig hon känner sig, hihi :')
Dressyrtanten själv, på 25 bast haha :'D

Hahahah!

Märkte en lite gullig sak denna bilden, som jag inte sett förut haha :
För er som inte ser så är det en litet barn som hänger på svansen xD

:)

God morgon alla morgonglada läsare! Ska snart dra mig mot skolan...
I eftermiddag kommer det en tjej till stallet som ska prata lite om ett foder som är extra bra för exemhästar osv. Det är Zolis och Romance som ska få prova fodret i fortsättningen, så hon ska känna igenom hullet på dom och sedan göra någon slags foderstat tror jag... :) Inte riktitgt säker vad hon ska göra men vi får se ^^
Hörs ikväll, det kommer ett tidinställt inlägg vid 10.00 sen!

Det blev stallet ändå!

På eftermiddagen kände jag mig mycket bättre, så det blev att åka till stallet och rida på en underbart rolig uteritt med Fia a. Vi hade så grymt roligt, och ponnysarna var på riktig galopp-humör, haha! Vi byggde upp ett hinder av en "stege" och skuttade över ett par gånger, askul var det. Och sen skenade vi runt på lite vägar och dog av skratt, det var Fias och min uteritt det!
Från ghs, älskar dig ♥

Hemma

Imorse beslöt jag mig för att stanna hemma från skolan, då jag hade magont och har haft det i några dagar... Men nu har det faktist gått över så förhoppningsvis blir det skolan imorgon :)

Planerna för Romance

Eftersom Romance fyller 25 år detta år, har jag bestämt att inte tävla hoppning på henne, som ni vet. Men hon känns ju ändå riktigt fräsh och pigg nu, så några dressyrtävlingar ska vi satsa på 2012 :) 

Nu på söndag ska vi på dressyrclearround hos Sissi Lilja där vi rider lb:1. Och söndagen därpå blir det dressyrtävling som Väderstad hästsportklubb håller i. Sedan skulle jag gärna villja åka till Nyckelby ridklubb och tävla, eftersom Romance har gått på ridskola där i sina yngre dagar och dom gärna ville se henne igen!
Efter sommaren kommer vi antagligen inte tävla mer, eftersom Rumpis är gammal och jag börjar bli lite lång på henne. Men då har vi faktist planer på att köra in henne, kul va? :D När hon var liten blev hon ju tränad i ponnytrav, så hon är ju alltså redan inkörd. Min kusin tävlar ponnytrav, så jag ska antagligen få komma ut till deras stall och lära mig lite om körning innan vi börjar köra in Romance.

Min fina tjej <3

2011-11-05_11_20 (MMS)

Min fina tjej <3

Tidinställt

Imorgon kommer ett tidinställt inlägg, där jag har skrivit om planerna för Romance 2012, så håll utkik! :)

Helt slut...

Idag har jag ridit Romance, Prince och Kylie! På Romance red jag ut, och det var så mysigt i vårsolen, helt underbart. Vi galopperade i skogen och på flera grusvägar, då hon behöver få bort den lilla magen... ^^ Sedan red jag dressyr på Prince på fältet. Red igenom dressyrprogrammet och det gick jättebra.Till sist var det Kylie som skulle ridas, så det blev fältet för henne med. Blev lite skritt och trav, och jag fokoserade på att få henne att ta ned huvudet och börja gå lite i form, det gick faktist helt okej!
Vädret var somsagt underbart idag♥

Hemma bra, stallet bäst

Fin rubrik jag fick till där va? ;)
Har lite plugg att göra så hinner inte blogga så mycket. Men kan iallafall berätta att jag ridit två hästar idag- Kylie och såklart Rumpis :) På Kylie red jag ut med Sofia N som red Prince. Det gick jättebra och Kylie var snäll och tyckte det var kul att få komma ut och springa ^^ Och på Romance hoppade jag på sandbanan, med Fia A och Zolis. Det gick helt okej, men inte jättebra... Men ponnyn tyckte det va kul iallafall, hehe.
Imorgon ska jag nog rida Prince och Romance, fullspäckat schema haha!
Bild från Oslo:

Norge :)

Nu sitter vi i Hildas lägenhet i Norge, den är asfin men rätt så liten ^^ Hon bor här med sin pojkvän Max och två kompisar. Idag har vi åkt runt i Oslo och hittat på lite roliga saker, och nu ska vi snart äta tacos, mums. Och igårkväll åt vi god mat på en lyxig resturang!
Hörde att Fia hade gått en promenad med Rumpis idag, superbra då min lilla ponny kan bli lite stel om hon står stilla i några dagar ^^ Tack Fia ♥
Bilder från OSLO:
Hahahaha xD
Vi har klättrat på många statyer iallafall.... :D
Mer bilder kanske kommer ikväll!

I bussen

Jaha, nu väntar en 6 timmars lång bussresa... Määäää :( Men ska iallafall bli kul att komma till Norge och träffa syskonen <3 Har med mig datorn så antagligen kommer bloggen inte ligga helt nere.

Då var det dags för FREDAGSMYS <3

Denna fredagskväll består av mys, tv, dator och godis! :)
Red ut med My idag och det gick bra, Romance fungerar så himla bra på det raka bettet har jag märkt! Imorgon åker ju jag till Norge, så uppdateringen kommer antagligen inte vara så bra lördag- måndag. Men det kanske kommer upp något tidinställt, så håll utkik!
En bild Sofia tog i tisdags!

Godmorgon!

Imorse åkte mamma och släppte ut hästarna, och då tog hon upp My på hemvägen och lämnade av henne här. Så nu sitter My och jag här och ska snart gå till skolan :)

Linas matkasse

Hej, har nyss ätit Linas matkasse, det var gott! ^^
Idag red jag barbacka på fältet  i grimma, det blev mest skritt då det var stenhårt och ojämt i marken. Vi red även in i hagen och hoppade stockar och klättrade lite, Romance tyckte det var askul! :D Dock ramlade Fia av i slutet av ridpasset eftersom Zola bockade :'( Och självklart skulle jag börja asgarva när hon ramla av, även fast det inte var ett dugg kul, haha </3 ...

Imorgon ska jag nog rida ut! :)

7 mars

Idag fick vi inställd lektion innan maten, så My och jag gick hem till mig och beställde en lillkillepizza! Hahah vi säger alltid lillkillepizza då det är en "liten" kille som gör pizzorna på pizzerian.... :D Efter skolan gick vi två till vårdcentralen och tog vaccination. Jag hade lite smått panik innan jag skulle ta sprutan, men sen gjorde det inte så ont iallafall ;)
På hoppträningen ikväll red jag Elin igen. Elin är ju inte Ninas häst utan det är en tjej som heter Stina som äger henne :) Vi träffade Stina innan hoppträningen och bestämde att jag ska rida Elin varje hoppträning!
Bild från förra veckan!

ALLT man behöver ha med sig till en dressyr tävling ^^

På grönt kort kursen skrev vi en packningslista till tävling, och jag tänkte att jag kunde dela med mig av den till er!

Hästen

·         Sadel

·         Sadelgjord

·         Sadelskydd

·         Shabrak

·         Träns

·         Nummerlapp

·         Borstar och hovkrats

·         Flugmedel

·         Ländtäcke

·         Fleecetäcke

·         Hink

·         Hö

·         Hökasse

·         Svamp

·         Gummisnoddar

·         Hästgodis

Ryttaren

·         Hjälm

·         Hårsnoddar

·         Hårnålar

·         Dounut till håruppsättning

·         Tävlingskjorta

·         Ridkavaj

·         Klubbjacka

·         Ridhandskar

·         Spö

·         Ridbyxor

·         Mjukisbyxor

·         Ridstövlar

·         Ridskor

·         Sporrar

·         Matsäck

·         Pengar

·         Ryttarmeddelande

·         Tävlingspärm

·         Videokamera

·         Kamera

Inte så intressant kanske, men säg gärna till och det är något jag glömt!

Duktig ponny

Idag har Rumpis vart duktig! Jag, Fia och My red dressyr och markarbete på sandbanan, medans Sofia N fotade oss :) Romance kändes väldigt mjuk och hon gick fint genom hela ridpasset! Jag red en liten övning som Fia A kom på :
Målade en bild då jag är så dålig att förklara, haha! Men det gråa är galopp och det bruna trav, och de blåa och röda strecken är bommar. Denna övning funkade jättebra på Romance och hon jobbade på bra.

Schema

Rolig uteritt!

Idag red Mysan och jag ut med ponnysarna, vi red inte så seriöst och det blev en hel del skrattande... haha! Men Romance och Prince verkade nöjda med att få gå lite kravlöst och bara få komma ut och sträcka på sig.
Nu ska jag kolla på familjen annorlunda!

Borta hela dagen!

Grönt kort kursen idag var ju från 09.30 till 16.30, så jag har inte haft möjlighet att blogga! Men vi hade jättekul iallafall, och alla klarade slutprovet, så nu har jag grönt kort :D Vi fick träna på att linda ben och knoppa man, på Linas häst Crusifix. Och vi tränade även på att visa häst vi hand!
Har nyss kollat på ponnyakuten, och kollar nu runt på datorn om lite dressyr tävlingar och så :)
Bäst ♥

Filmen!

Träning och grönt kort kurs!

Hej, imorse åkte vi på dressyrträning, som gick jättebra! På eftermiddagen åkte vi på grönt kort kurs hos Lina Wahlborg, det var jättekul och lärorikt :) Imorgon ska vi hem till henne igen och vara där nästan hela dagen på kurs. Då ska vi även gå ner till deras stall och ge igenom de praktiska övningarna i grönt kort!
Film från dagens dressyrträning kommer senare ikväll, men här är en bild från idag:

SÅ HEMSKT! :O

Dressyrträning!

Taggar inför dressyrträningen för Nina idag, ska rida med My och Lydia. Vi ska rida igenom dressyrprogrammet tror jag :) Men nu ska jag ta på mig ridkläderna, hejdå!

Fredagen :)

Idag har jag gått en sväng med Romance och hon har fått klättra lite, det stärker ju ryggmusklerna så det var jättebra för henne. När vi kom tillbaka till fältet som är utanför stallet träffade vi Fia och Zola som red där. Jag provade att släppa Romance lös på fältet så fick hon gå där och beta, medans jag gick och pratade med Fia, Romance såg ut som värsta vildhästen, hahaha! Dock gick hon in i "skogen" och trasslade in sig i massa grenar, så då fick jag gripa in och avbryta hennes karriär som vildhäst...
Gammal bild!
Imorgon ska vi dressyrträna för Nina på morgonen, och sedan åker vi på Grönt kort kurs hos Betty och Lina!

Älskar dig ♥

Ville bara säga det, haha! Godnatt!

Vilken känsla!

Dressyrpasset idag var underbart :') Började med att värma upp med ökningar i skritt och trav, sedan red vi på en "åttavolt". Romance var riktigt fin i formen och tog fina luftiga steg! Därefter blev det galopp på en volt i båda varven, som också fungerade super. Vi avslutade med att rida igenom dressyrprogrammet, det gick bra men hon blev dock lite väl pigg och "hetsig" imellanåt. Men jag är iallafall jättenöjd med dagens ridpass!
Min ponny är BÄST ! ♥


Nu- stallet :D

Vi fick inställd elevensval idag, så jag fick gå hem 14.00 istället för 15.30. Så därför kommer jag hinna åka till stallet idag! Mamma ska sjutsa mig till stallet, sedan åker hon till jobbet, så jag blir antagligen själv med hästarna idag om inte My eller Sofia kommer :) Ska rida dressyr på antlingen sandbanan eller fältet och rida igenom dressyrprogrammen Lc:1 och Lb:1 :)

Film på Elin och mig

RSS 2.0